Kada je majka napunila 84 godine sa zadovoljstvom sam je strpala u DOM za stare! OD TOG dana ja sam se preporodila, život mi je postao ljepsi i bolji!

Kada roditelji ostare posebno kada se desi da oni vise ne mogu da se brinu o sebi, mnogo osoba pocne da razmislja o tome da svoje roditelje smjeste u starački dom.

 

Ovo je odluka koja nije jednostavna i ne moze se donijeti tako lako a drustvo osuduje ovaj potez jer smatraju da ne treba ovo da se desava.

 

Jedna zena je sada odlucila da svima isprica kakva je situacija bila i zasto je ona svoju majku smjestila u starački dom te zivot joj je nakon svega toga postao bolji i sve se na neki nacin poboljsalo.

 

Jednog dana stizem kuci i onda sam nasla vrata sirom otvorena. Upala sam u stan i mogla sam da vidim kako tece voda u kupaonicu. Voda se proljevala iz kade na pod i sve je to pocelo na hodnik da ide. Zvala sam majku ali tada nam se nije javljala. Tada su sujedi rekli da je ona sa drugim bakama na klupi da je ispred zgrade na ulaz i sve je to ostavila i vjerovatno i zaboravila.

 

Tada sam trcala kao bez glave i onda sam  nasla majku kako sjedi sa tim zenama i bez imalo problema razgovara. Gledali su me vi kao da sam ja bila luda. Majka je prvo izgledala sasvim normalno ali niko nije znao da ona ima Alzheimerovu bolest i da je prije toga svega imala mnogo epizoda koje su zaista agresivne bile a ja sam svo vrijeme razmisljala da je dovedem kuci i da razmislim sta da radim sada sa njom.

 

Vise je nikako nisam smjela ostaviti samu a nisam mogla ni da budem sa njom jer sam morala da radim. Iskreno nisam ni imala toliko vremena slobodnog.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na: INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)