KAD TE potera MALER – HRVATICA kupila KAMION prije samo DVA SATA, a ONDA IM OLUJA pokosila i KUĆU I KAMION OSTALI bez IČEGA

Obitelj Sever ostala je bez struje i krova nad glavom, a u podrumu im je propalo i 500 kila mesa od kolinja. Obitelj Štampar ostala je bez dva kamiona od kojeg su jedan kupili tek dva sata prije nevremena

Orkansko nevrijeme koje je nosilo krovove te čupalo stoljetna stabla srušilo je i dalekovod, pa je čazmansko područje ostalo bez struje. HEP-ovci, vatrogasci i ostale službe uspjeli su do večernjih sati vratiti “svjetlo” u veći dio grada. No oni koji žive na periferiji, poput Silvije (32) i Damira Severa u Moslavačkoj ulici, nisu imali tu sreću.

– Mi smo spojeni na mrežu koja ide od Suhaje i završava na našoj kući. Tražili smo da nas spoje na mrežu Čazme, jer su kvarovi na tom vodu česti, ali ništa od toga. Rekli su nam da će za koji dan tu stranu električne mreže popraviti i mi ćemo tek za dva-tri dana dobiti struju – kaže nam Damir dok u pratnji supruge Silvije obilazimo kuću koju je vjetar sasvim raskrio i krov pobacao sa sve strane. Silvija i kći, koja ide u prvi razred, u četvrtak su došli do kuće oko 15 sati, kad se, kako tvrdi, odjednom sve zamračilo. Čuli su kako crijep leti oko kuće, a voda je počela curiti po zidovima i natapati sve.

Obitelj Sever nakon nevremena  u Čazmi ostala bez krova nad glavom

– Vidjeli smo kako voda curi kroz luster, razvodnu kutiju, utičnice i slijeva se po podu. Nekako smo to uspjeli pokriti najlonima, ali sve je voda dobro natopila i ne znam kako ćemo, kad i gdje osušiti sve te stvari – kaže gospođa Silvija.

Obitelj Sever nakon nevremena  u Čazmi ostala bez krova nad glavom

Problem je što, kad i dođe struja, sve se instalacije moraju pregledati kako ne bi došlo do kratkog spoja.

U podrumu im je ledenica s 500 kilograma mesa, jer su nekoliko dana ranije imali kolinje. Sve će morati baciti.

Obitelj Sever nakon nevremena  u Čazmi ostala bez krova nad glavom

Na drugom kraju grada leži nekoliko kamiona prevrnuto na desni bok, a uposlenici i vlasnici popravljaju cerade i čekaju dizalice koje bi ih vratile na kotače. Među onima kojima nije smetala ni kiša bio je i Mario Volarić (36), koji je popravljao ceradu i čekao da dođe dizalica kako bi podignula kamion. Najlošije je prošla obitelj Štampar, kojoj su prevrnuta dva kamiona.

Kamioni koje je nevrijeme u Čazmi srušilo i dalje stoje uz cestu

– Jedan kamion je kasko osiguran, a ovaj smo kupili jučer, dva sata prije nevremena, i nismo ga još ni prepisali. Vrijedi nekoliko desetaka tisuća eura jer ima i prikolicu. Na nesreću, imali smo takav slučaj prije mjesec i pol u Slavonskom Brodu. Kad pridodamo štetu na radionici i opremi koja je u njoj stradala, kao i u hali kod kuće, onda bismo mogli u grubo procijeniti da je riječ o šteti ne manjoj od milijun kuna – govori Luka Štampar, sin vlasnika tvrtke.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/