JEZIVI prizori predgrađa Londona: “Ovo ne pamtimo od Drugog svetskog rata” (VIDEO)

U Veningtonu su do temelja izgoreli automobili, kuće i dečji vrtić

 

Temperature su juče dostigle rekordnih 40°C u Velikoj Britaniji, a iz predgrađa Londona stižu postapokaliptični prizori u požaru uništenih imanja.

 

U Veningtonu su do temelja izgoreli automobili, kuće i dečji vrtić, a centri hitnih službi bili su opterećeni pozivima u pomoć dok su glavne saobraćajnice bile zatvorene zbog buktinje.

 

Vlasnici kuća ispričali su kako su bili prisiljeni da ponesu svoje ljubimce i pobegnu spasavajući goli život dok je njihovu imovinu gutala vatra.

 

Dva reda kuća u nizu, još četiri kuće dodatno, 12 štala i pet automobila uništio je pakao u tom selu istočno od Londona.

 

https://twitter.com/i/status/1549485653531951104

 

Prestravljenim stanovnicima naređena je evakuacija, dok je 100 vatrogasaca pokušavalo da zaustavi smrtonosni zid plamena koji se širio od kuće do kuće raspirivan toplim vetrovima. Jedan vatrogasac koji se našao na mestu događaja situaciju je opisao kao “apsolutni pakao”.

 

Vatrogasci su se borili da spreče požare, ali brzo širenje na suvo šipražje i vrtove se nije moglo zaustaviti. Dok su kuće bile uništavane, stanovnici su rekli da su mogli čuti zvuk uspaničenih konja sa okolnih polja.

 

 

Londonski vatrogasci izvestili su da je utorak bio njihov najteži dan od kraja Drugog svetskog rata, s najmanje 110 vatrogasnih vozila poslatih u požare širom glavnog grada.

 

Ekstremno suvo tlo i visoke temperature stvorile su savršene uslove za izbijanje požara u celoj zemlji, a veliki incidenti dogodili su se u Londonu i okolnim mestima. Takođe, i u Škotskoj i Velsu su zabeleženi požari.

 

Otkazani vozovi, zatvorene piste

Vozovi iz Londona za istočnu obalu Engleske su otkazani. Takođe, bilo je zatvoreno poletanje aviona, jer su zbog požara oštećene piste.

 

Elektroenergetske kompanije suočile su se s problemima jer im je vrućina oštetila opremu, mnoge škole su zatvorene, a zoološki vrtovi mučili su se da rashlade životinje.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin