Jeziv zločin: Raskomadao trudnu sestru jer više nije nevina

0

Muškarac (23) iz Minesote optužen je za ubistvo svoje teške sestre (30) prošle sedmice, kao i to što je potom raskomadao njeno tijelo i ostavio dijelove na nekoliko različitih mjesta jer je njena trudnoća značila da je “više nije nevina”.

 

Džek Džozef Bol (Jack Joseph Ball) iz Lejkvila, Minesota, uhapšen je i optužen za dva krivična djela ubistva drugog stepena s namjerom, ali bez predumišljaja, u strašnom ubistvu Betani En Izrael (Bethany Ann Israel) i njenog nerođenog djeteta, saopćile su vlasti , prenosi Law&Crime.

 

Prema krivičnoj prijavi podnijetoj u okrugu Dakota, u Minesoti, majka je pozvala hitnu pomoć oko 23 sata u četvrtak, 30. maja, i rekla dispečeru da vjeruje da je njena kćerka mrtva. Kuća se nalazi oko 37 kilometara južno od Mineapolise.

 

Po dolasku na lice mjesta, majka je rekla policajcima da je njena kćerka otišla u bratovu kuću oko 18 sati na večer, ali je prestala da odgovara pokušaju porodice da se kontaktira. Majka je otišla u kuću sina da provjeri kćerku, ali kada je stigla, rekla je policiji da je njen sin “izletio iz kuće”.

 

Majka je rekla da je zatekla “značajnu količinu krvi” i pozvala je policiju.

 

– Policajci su ušli u kuću i vidjeli veliku lokvu krvi na kuhinjskom podu ispod sudopere i na ormarićima sudopere – napisala je policija u izvještaju, u kojem se još dodaje:

 

– Pored toga, uočili su krvavu testeru, sjekiru i velike, krvave noževe. Kako su nastavili da se kreću kroz kuću, vidjeli su nož na podu dnevne sobe blizu stepenica koje vode na drugom nivou. Nastavljajući pretragu, pronašli smo nekoliko raskomadanih dijelova tijela za koje se vjerovalo da pripadaju ženi.

 

Dok su tražili Bola, policajci iz policijskih uprava Rozmaunt i Epl Veli primili su poziv od čovjeka koji je rekao da je “muškarac primijenjen na njihovoj kameri na ulaznim vratima kako ostavlja, kako se čini, dio tijela, na stepenicama na ulazu”.

 

Po dolasku na drugo mjesto, policija je rekla da su pronašli “odsječeni dio tijela” za koji veruju da pripada ženi čiji nestanak je objavljen. Bol je pronađen u dvorištu kuće nekoliko vrata dalje od mjesta gdje je pronađen dio tijela.

 

– Optuženi je pronađen blizu šupe u dvorištu kuće kod koje je bio parkiran njegov automobil. Optuženi je bio prekriven krvlju po glavi, košulji, rukama, nogama i pantalonama. Takođe, uočili su ono što izgleda kao samonanijeta rana nožem preko grla – piše u izveštaju.

 

Prilikom pretrage područja, policija je pronašla nekoliko raskomadanih dijelova tijela za koje vjeruje da pripadaju nestaloj ženi.

 

Uhapšen je prebačen u bolnicu na liječenje.

 

Vlasti koje istražuju mjesto zločina rekle su da su pronašle “nekoliko dnevnika” napisanih Bolovim rukopisom u kojima je rekao da je “ljut” na svom sestru jer je bila “trudna i više nije nevina”.

 

– Optužbe u ovom slučaju su duboko uznemirujuće i užasne — riječi ne mogu opisati šta su naši partneri u sprovođenju zakona zatekli tokom istrage. Moja kancelarija će naporno raditi kako bi osigurala da žrtve dobiju pravdu i pružiće potrebnu podršku porodici žrtava – rekla je tužiteljica okruga Dakota, Keti Kina (Kathy Keena).

 

Bol se pojavio pred sudijom Okružnog suda Brajsom Ermanom (Bryce Ehrman) u utorak iz svoje bolničke sobe. Njegova kaucija je postavljena na milion dolara s uslovima ili dva miliona bez uslova. Trenutno je planirano da se ponovo pojavi na sudu 10. juna.

 

Iza ubijene žene je ostao suprug Džoš Izrael (Josh Israel). (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU   I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *