Jedva preživela POROĐAJ, a onda je usledila nova DRAMA: Baka njenog muža uradila je nešto NEOPROSTIVO

Jedva preživela POROĐAJ, a onda je usledila nova DRAMA: Baka njenog muža uradila je nešto NEOPROSTIVO

Suprug je opisao stravičnu traumu kroz koju je prošla njegova žena

 

Jedan muškarac zapitao se treba li da se izvini baki u ime svoje supruge. Na Reditu je objavio da je njegova supruga u 31. nedelji trudnoće dobila trudove. Nepuna dva meseca pre termina rodila je nedonošče, što je za oboje bilo traumatično iskustvo.

 

 

– Između ostalog, moja supruga je dobila preeklampsiju i nismo uopšte bili sigurni hoće li se obe izvući – napisao je.

 

Ubrzo su doznali ohrabrujuću vest. Mama i beba se dobro oporavljaju, ali ostaju u bolnici do daljnjeg. Beba je na odeljenju neonatalne intenzivne njege, zbog čega je iskustvo još teže za majku.

 

 

– Ona je aktivna osoba, vodila je zdrav životni stil oduvek, posebno u trudnoći. Otkako je rodila, nije uspela da drži bebu. Bori se s traumom, zbunjena je i povređena. Rekla mi je da ima osećaj kao da ju je izdalo vlastito telo i da je zažalila zbog čitave trudnoće, kao i da misli da nikad više neće biti ista osoba – dodao je muškarac.

 

 

Zbog svega je kontaktirao stručnjake za mentalno zdravlje koji bi mogli da pomognu njegovoj supruzi da prevlada ovaj težak period. Ali situacija se dodatno zakomplikovala kada je u posetu stigla njegova porodica. Njegova baka htela je da čuje kako je prošao porođaj.

 

 

– Moja žena je to opisala kao najgore iskustvo u životu, a baka joj je uzvratila da najgore tek dolazi i da je to poenta majčinstva. Moja žena je počela da urla i rekla joj da od*ebe. Nikad je nisam video takvu, pod ekstremnim je stresom pa sam ispratio porodicu. Sada me grize savest i pitam se jesam li se možda trebao da se zauzmem za svoju baku. Hteo sam da budem potpora supruzi i znam da joj ne treba dodatni stres, ali ovo je možda bilo preterano – zaključio je.

 

 

Među 1500 komentara teško je pronaći osobu koja nije stala na stranu u obranu majke, pa su muškarcu poručili da ni u čemu nije pogrešio.

 

 

– Žena i beba su ti umalo umrle, doživele su traumu, a komentar tvoje bake je da najgore tek dolazi? Ko to može da izgovori osobi u takvoj situaciji? Ako se izviniš baki, opravdavaš njeno ponašanje koje nije na mestu – glasio je jedan od komentara.

 

 

– Tvoja baka je ispala neumesna jer tako tretira tvoju ženu i ona je ta koja bi trebala da se izvini. Odgajati decu nije jednostavno, ali teška trudnoća i porođaj mogu biti još gori – nadovezao se drugi korisnik Redita.

 

 

– Dobro si uradio što si zaštitio suprugu. Postporođajna depresija je stvarna i njoj sada treba sva ljubav i podrška – složio se još neko u komentarima.

 

 

Inače, jedna od sedam žena doživeće simptome postporođajne depresije u roku od godinu dana nakon porođaja. To stanje pogađa i žene koje su imale pobačaj ili rodile mrtvorođenče, ali mali broj njih traži stručnu pomoć.(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin