Jedna srednja škola napravila je ostavu u kojoj siromašni učenici diskretno mogu uzeti što im treba

Kako bi se eliminirala svaka stigma ili osuda, učenici mogu diskretno pristupiti školskom administratoru i u potpunoj privatnosti s polica uzeti ono što im treba jer su sve stvari namijenjene tinejdžerima.

S obzirom da je pristup ostavi anoniman, ne postoje obavijesti i reklame koje bi ju promovirale, ali se vijest o njoj širi usmenim putem. Ravnateljica Misty Walker izjavila je za Huffington Post kako je na ideju došla nakon što je postala svjesna potrebe učenika. Podsjetila se kako su joj učenici osobno prilazili i tražili je stvari poput četkice i paste za zube.

Ostava je prvo bila namijenjena samo za higijenske potrepštine koje je škola dobivala u suradnji sa Brighte Futres organizacijom koja pomaže školama i društvenoj zajednici. Potaknuti uspjehom tog projekta, lokalni donatori pomogli su proširiti inventar i donirali bitne stvari poput odjeće, školskih potrepština i hrane.

Ostava je učenicima dostupna više od mjesec i pol dana, a Walker procjenjuje da je oko 15 posto učenika dosada iskoristilo ostavu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin