“JAVILI SU MI NAJLEPŠU VEST DA SAM POSTAO TATA, POSLE 11 SATI REKLI DA MI JE ĆERKICA PREMINULA”: Jeziva ispovest mladog Šapčanina

Izgubili smo tek rođeno dete, našu ćerkicu, naše prvenče i to zbog nemara lekara u Šabačkoj opštoj bolnici koji su 12. januara, kada se rodila devojčica, tek nakon osam sati uvideli da se bebica nagutala plodove vode i kasno je prevezli za Beograd u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, ovo plačući tvrdi za Kurir Dejan Jevremović (29) iz Šapca.

Dejan je i na društvenim mrežama opisao pakao kroz koji je prošla njegova supruga Jovana (27) na porođaju u šabačkoj bolnici i istakao da je ženi urađen carski rez i da su je navodno namučili tokom porođaja da bi na kraju svih muka izgubili tek rođenu ćerku.

Jovana i Dejan Jevremović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Na Božić je supruga dobila porođajne bolove. Tokom noći sam je odvezao na prijem u porodilište. Termin je bio prošao nekoliko dana. Tada su je zbrinuli, a dežurna doktorka koja ju je pregledala joj se izdrala šta drami i jauče kada je tek otvorena jedan prst, šta će raditi kad se otvori sedam.

Ujutru oko 10 sati Jovana je već bila spremna za porođaj, a porođaj je vršila doktorka koja je i vodila trudnoću – priča nam Dejan prisećajući se da je trudnoća protekla u najboljem redu:

– Uradili smo sve testove, kupili svaki lek koji su doktori rekli, uradili smo i prenatalni test. Svega smo se pridržavali i dete nije imalo nikakav problem.

Prema njegovim rečima, tog 12. januara u 9.45 sati njegova supruga je bila otvorena svih deset prstiju, ali se beba podigla visoko.

– Do 10.50 sati su pokušavali da spuste bebu skakajući po stomaku, ali se dete u međuvremenu zaglavilo u vaginalnom kanalu. Tada, kada očigledno nisu znali šta će sa bebom i ženom kada su je izmrcvarili uradili su hitan carski rez. U 11.45 sati meni zvoni telefon kada sam čuo najlepše vesti – da sam postao tata! Rečeno mi je da su mi žena i beba dobro, da je bilo komplikacija, ali da je urađen carski rez te i da je ćerkica dobila ocenu devet.

Kada sam se čuo sa Jovanom rekla mi je da je namučena, ali da će se ona oporaviti i da je dete dobro – navodi Jevremović i dodaje:

– Kada je čekala da joj donesu bebu u međuvremenu je došlo do smene i rečeno joj je da će je videti kasnije. Tada se sve iskomplikovalo… Dobio sam Jovanin poziv gde mi je rekla da beba mora za Beograd jer su nakon osam sati od rođenja uočili da beba teže diše i snimanjem videli da ima plodove vode u plućima te je hitno prevezena u Tiršovu – ponavlja nam Dejan kroz suze scene koje je opisao i na društvenim mrežama.

Dodaje i da je dete u 23 časova stiglo u pomenutu prestoničku dečju bolnicu pod sumnjom na postojanje “aspiracije mekonijuma”.

– Dete koje je bilo živo i zdravo u stomaku kada se rodilo nisu videli da se napilo plodove vode. S obzirom na to da je dete stiglo kasno naša ćerkica je preminula. Rešili smo da uradimo obdukciju i kada stignu nalazi tužićemo šabačku bolnicu. Kako smo nezvanično saznali Univerzitetska dečja klinika Tiršova je izdala nalog Ministarstvu zdravlja za inspekcijski nadzor u šabačkoj bonici – tvrdi Dejan i dodaje:

Opšta bolnica u Šapcu

Bez odgovora

Kurir je ovim više puta kontaktirao Opštu bolnicu u Šapcu na fiksne telefone dostupne na sajtu, a uputili smo i pitanja na zvanični mejl bolnice. Na telefonske pozive niko nije odgovarao, a odgovore na pitanja nismo dobili do zaključenja ovog broja.

– Moja supruga je sada kući, borimo se i držimo zajedno. Da je ostala u bolnici psihički bi bila uništena gledajući kako ostalim mladim mama donose bebe. Ne želimo da iko doživi ovako nešto. Da nijedan tata ne mora svojoj ženi da saopšti ono što sam ja morao svojoj ženi pre dva dana.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/