Jasna Gospić nakon nastupa na “Beogradskom proleću”: NIJE MUZIKA TRKA NA STO METARA

Jasna Gospić nakon nastupa na “Beogradskom proleću”: NIJE MUZIKA TRKA NA STO METARA

 

Jasna Gospić sa kompozicijom “Bijeli grad” učestvovala je na festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće” i kako kaže sve se to vratilo na početke uspješne karijere.

„Beogradsko proleće” je nekada bio veoma važan kulturni događaj za celu bivšu Jugoslaviju. U produkciji RTS-a, uz veliki orkestar i 18 pjevača iz cijelog regiona, događaj je okupio i veliki broj posjetilaca i ljubitelja dobre muzike i ovakvih kulturnih događaja, koji u današnje vrijeme nedostaju na muzičkoj sceni regiona.

 

S obzirom da je festival bio takmičarskog karaktera, dodaje, bilo je i malo pozitivne napetosti.

 

„Svi su se trudili da budu na visini zadatka. Učestvovala sam mnogo puta na svim festivalima bivše Jugoslavije, imam mnoga iskustva kada su u pitanju takve muzičke manifestacije i naučila sam da nije važno pobijediti. Važno je da pjesma nađe svoj put do publike, da se sluša i traje i da je ljudi zavole.

 

U tom smislu, moja najveća nagrada je bezvremenska pjesma “Dođi u pet do pet”, izvedena na festivalu Vaš šlager sezone 1977., i pjesma “Zar je voljeti grijeh”, izvedena na Splitskom festivalu 1987. godine.

 

Te pjesme su postale evergrini, a to je za jednog pjevača najveća moguća nagrada. Treba težiti ka stvaranju takvih pjesama, a ne onih koje čujemo jedno veče i sutra ih već zaboravimo“ ističe Jasna Gospić.

 

Jasna je od kolege i publike dobila veliki broj pohvala za kompoziciju “Bijeli grad”, za koju planiraju snimiti i spot.

 

„Reakcije su bile odlične i po mišljenju mnogih “Bijeli grad” bila je jedna od najljepših pjesama. Na to sam jako ponosna, jer sam autor i muziku i tekst.

 

Napisala sam je, što se kaže, iz duše, a tada se rijetko griješi. Međutim, nekada je uspjeh pjesme zavisio isključivo od publike, dok danas njenu sudbinu određuje menadžment pjevača, ukoliko ga, naravno, ima.

 

Svejedno, ako pjesma nema kvalitet, ljepotu i pjevljivost, sve je uzalud. Citirat ću mog dugogodišnjeg producenta i prijatelja Marina Meštrovića, koji kaže: “Nije muzika trka na 100 metara”, kaže Jasna Gospić koja trenutno sa porodicom odmara u španskoj Marbelji. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin