JAPANSKA PREPELICA JE KOKA BUDUĆNOSTI: EVO ZAŠTO PITI NJIHOVA JAJA

Jaja japanske prepelice kao lijek dobro su prirodno sredstvo za lijecenje mnogih bolesti a u upotrebi su već nekoliko hiljada godina, na prvom mjestu u azijskim zemljama.

Jaja prepelica su najbogatija vitaminima i mineralima u odnusu na sva ostala pticja jaja i to čak nekoliko puta. Na primjer: vitamina B deset puta, fosfora pet puta, gvožđa sedam puta.

Danas se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imaju ljekovitu moć pa ih treba kupovati od provjerenih prodavaca.

Jaja japanskih prepelica se u frižideru mogu odrzati 60 dana ali kada se koriste kao lijek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?

Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak a narednih pola sata ne treba nista jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se cijelo jaje.

Za vrijeme ove terapije nije poželjno konzumiranje alkohola. Oprez se preporučuje osobama koje pate od žuči.

Da bi se lakše konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandže i slično.

Kome se preporučuju jaja od prepelica?

U preventivne svrhe, za opste poboljšanje stanja organizma i fizike kondicije jaja od japanskih prepelica preporučuju se djeci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove i starijim osobama.

Jaja od prepelica kao lijek koriste se za liječenje sljedećih oboljenja u navedenim količinama:

– 120 prepeličjih jaja: povišeni krvni pritisak, čir na želucu i dvanaestopalacnom crijevu.

– 240 prepeličjih jaja: anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza.

– 1080 prepelicjih jaja: tumor na mozgu, premor usljed teškog fizičkog rada.

Liječenje se sprovodi tako sto bolesnik treba u određenom vremenskom periodu da popije navedenu količinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti).

Prva tri dana lijecenja popiti po 3 jajeta, a nakon toga pa sve do kraja lijecenja po 5 jaja.

Djeca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine – dva jaja dnevno, do pet godina- tri jajeta, do deset godina – četiri jaja.

Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od količine jaja i uzrasta) i ako je potrebno može se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 mjeseca. Razmak između dvije terapije ipak ne bi trebao biti duži od 6 mjeseci.

Ova vrsta lijecenja obično nema štetnih efekata osim sto je ne trebaju sprovoditi bolesnici kojima je zabranjeno uzimanje bjelančevina (jaja, mesa, mlijeka) i kao sto je rečeno osobe koje pate od žuči.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin