Connect with us

Zanimljivost

JAKO ZANIMLJIVO: Ekipa na društvenim mrežama otkrila OVO o februaru 2021. godine!

Published

on

Ekipa na društvenim mrežama uočila je nešto zanimljivo o februaru 2021. godine.

Naime, sljedeći februar počinje u ponedjeljak, a završava u nedjelju pa na kalendarima (koji počinju s ponedjeljkom i završavaju s nedjeljom) izgleda “veoma smirujuće”, pišu tviteraši.

“Pogledajte kako je smirujući februar 2021.”, stoji u objavi na Twitteru koju je od septembra lajkalo skoro pola miliona ljudi.

“Savršeno. Savršena i kratka, pogotovo nakon januara koji traje godinama”, “Ovo je san svakog perfekcionista”, samo su neki od komentara, a bilo je i onih koji su se našalili:

“To pretpostavljaš da ćemo uopće doživjeti februar 2021.?”

Ipak, bilo je i onih koji su se pobunili. “Moj kalendar počinje s nedjeljom”, pisali su.

“Šteta, morat ćete onda tugovati i kroz februar, dok ćemo mi drugi uživati”, odbrusio im je autor tvita.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Zanimljivost

ZDRAVLJESvi su “povezani” sa jednim organom – Ovako bolni zub najavljuje problem u određenom organu!

Published

on

Na primjer, gornji i donji sjekutići su povezani s bubrezima, mjehurom, i ušima, dok su očnjaci povezani sa stanjem jetre i žučnog mjehura.

Kao što je objašnjeno od strane stručnjaka, prednji kutnjaci odražavaju stanje pluća, a kutnjaci puno govore o stanju u želucu, slezeni i gušterači, i na kraju, umnjaci su povezani sa srcem i tankim crijevom.

Međutim, to ne znači da su sva oštećenja organa povezana sa stanjem zuba.

U mnogim slučajevima, pacijent osjeća nelagodu i laganu bol u područjima oko zdravog zuba dok se ponekad bol može osjetiti u područjima gdje je zub već odavno uklonjen.

Bol se u takvim slučajevima zove fantomska bol i to je rezultat poruka koje zahvaćeni organ šalje na odgovarajući zub.

PROVJERITE LISTU ISPOD ZA KORELACIJU ZUBA I ORGANA:
– Bol u gornjim i donjim sjekutićima je obično znak upale mokraćnog mjehura, upale uha, cistitisa ili pijelonefritisa

– Bolovi u prvom sjekutiću signaliziraju anginu ili prostatitis

– Ako imate kronične bolove u očnjaku, to bi mogla biti upala žučnog mjehura ili hepatitis

– U slučaju bolova u pretkutnjaku, uzrok može biti kolitis, alergijske reakcije, upala pluća, ili neravnoteža korisnih bakterija.

– Ako imate bolove u četvrtom zubu (gornjem i donjem), vjerojatno imate probleme kao što su bol u koljenu, laktovima, ramenu, bolesti debelog crijeva ili upalnih bolesti poput artritisa.

– Što se tiče bolova u kutnjacima, razlozi mogu biti u želucu, kroničnom pankreatitisu, dvanaesniku, anemiji, kroničnom gastritisu.

– Bolovi u šest donjih zuba obično su povezani s problemom s venama, ateroskleroze i problemi s arterijama.

– Bolovi u šest gornjih zuba su često povezani s upalom jajnika, slezenom i štitnjačom, sinusima i bolestima ždrijela.

– Ako vas je bol udarila u donjim kutnjacima, vrlo je vjerojatno da patite od proširenih vena, polipa kolona ili problema s plućima kao što su bronhijalna astma, upala pluća i bronhitis

– Bol umnjaka je prilično problematična jer su ti zubi povezani sa srčanim oboljenjima, urođenim manama i koronarnim bolestima srca,prenosi Aura

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

ČUD0 U ŠPANIJI- 0V0 NIJE PRAVI SNIJEG, T0 JE PLASTIKA! ŽENA P0DIJELILA SNIMAK K0JI JE ZAPALI0 DRUŠTVENE MREŽE- STAVILA GRUDVU SNIJEGA IZNAD UPALJAČA, A 0NDA SE DESIL0 0V0… (F0T0/VIDE0)

Published

on

Već neko vrijeme društvenim mrežama kruži snimak, na kome jedna žena poksazuje da  snijeg ispred njene kuće “nije pravi snijeg”.

Na snimku se može vidjeti kako žena uzima grudvu snijega sa svoga balkona, te ga zatim zagrijava uz pomoću plamena sa upaljača, a svo vrijeme se vidi da se snijeg niti malo ne topi. Nego da postaje crn, a prema riječima ove žene, taj snijeg koji gori užasno smrdi na plastiku kada gori, te smatra da se tu ne radi o snijegu već ko zna o čemu.

Snijeg se ne top nego samo pocrni i smrdi na izgorjelu plastiku.

Kada je to ojavila, veliki broj ljudi joj se smijao u komentarima, a ostaje da stamo o čemu se zapravo radi.

 

Continue Reading

Zanimljivost

Fatalna Sunita Hindić se udaje! U zatvoru upoznala budućeg muža kriminalca Ferida Suljovića Ćiću!

Published

on

Sunita Hindić (22), koja je zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića, (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i pol godine odlučila se na važan korak u životu.

 

 

 

Kako saznaje “Avaz”, Hindić, poznatija kao „fatalna Sunita“, odlučila se udati i to za osuđenika iz Kazneno – popravnog zavoda (KPZ) Mostar, Ferida Suljovića Ćiću (40).

 

 

 

Zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar

Kako je kratko kazao sudac Elis Sultanić, koji je predsjedavao Sudskim vijećem koje joj je izreklo osuđujuću presudu, u vezi njenog zahtjeva odluka još nije donesena. U Upravi KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati zahtjev koji je Hindić uputila prema Sudu, a rečeno je da pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora.

 

Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili, zakonski, postati supružnici, za sada nije poznato. Inače, Hindić čeka konačni sudski epilog, a napokon je nakon žalbe Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije u vezi presude Županijskog suda Mostar, na Vrhovnom sudu FBiH za 20. siječnja zakazana apelacijska sjednica.

“Želi demantirati bijeg”

S druge strane, Suljović je prije mjesec uhićen u Hrasnici, nakon što se koncem kolovoza nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa „guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca.

 

On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca, a nakon što je za njim raspisana tjeralica, on je nazvao redakciju “Avaza”, kazavši kako „želi demantirati bijeg“, jer, kako je naveo, „skuplja nalaze za operaciju“.

 

Suljović je, također, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora u čemu su ih spriječili policajci. Inače, on je ranije presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

Prati nas na Facebook

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala

error: Content is protected !!