Connect with us

Zanimljivost

JAKO EMOTIVNA I POUČNA PRIČA! DOBRO JE ZAPAMTITE: Šta je svekrva doživela od svoje tri snaje!

Published

on

Ova priča pokazaće vam šta sve možete da očekujete od ljudi.

Starija žena priča istiniti događaj svojoj prijateljici.

„Rodila sam tri sina, svi su odrasli, škole završili, zaposlili se i kasnije oženili. Zasnovali su porodice i živeli sa svojim ženama odvojeno od mene. Jednoga dana posetila sam najstarijeg sina i zamolila ga da kod njih prenoćim. Ujutro rano zamolila sam snaju da mi donese vodu. Donela mi je veliki bokal iz koga sam mogla da pijem. Popila sam malo vode, a ostatak vode iz bokala sam prosula po posteljini kreveta na kome sam spavala.

Kada je snaja donela jutarnji čaj, rekla sam joj: „Draga snajo, ja sam se pomokrila u posteljinu za vreme spavanja, to se često dešava starijim osobama.“ Kada je saslušala moje reči, odmah je počela povišenim glasom paljbu ružnih i pogrdnih reči po meni, i na kraju mi je grubo rekla da treba da operem posteljinu i stavim na štrik da se osuši.

Ukoliko se to drugi put desi, neće mi više dozvoliti da kod njih prenoćim. Ja sam se trudila da prikrijem svoju ljutnju i razočaranje, i zatim sam oprala posteljinu i stavila da se suši. Posle toga sam napustila njihov dom.

Istog dana posetila sam srednjeg sina i prenoćila kod njih. Ponovila sam istu radnju sa vodom i posteljinom ujutro i kod njih. Snaja je u prisustvu mog srednjeg sina, galamila na mene i vređala me, a moj sin je samo bio pasivni posmatrač.

Nije se ni potrudio da zaštiti svoju majku. Napustila sam njihov dom i uputila sam se kod najmlađeg sina. Prenoćila sam kod njih i ponovno prosula ostatak vode po posteljini kreveta na kome sam spavala.

Kada je najmlađa snaja ušla u sobu sa čajem saopštila sam joj da je posteljina mokra jer sam se u snu pomokrila. Ona mi blago reče: „Ne uzrujavaj se, majko naša, to se često dešava kod starijih osoba. Koliko puta smo se mi, deca, pomokrili na vašu odeću dok smo mali bili?“

 

Zatim je oprala posteljinu, osušila i namirisala. „Posle doručka ja sam rekla svojoj najmlađoj snaji: „Kćeri moja, moja najdraža prijateljica mi je dala veću svotu novca da kupim zlatnu ogrlicu, naruknicu i minđuše njenoj ćerci.

Ja ne znam pravu meru, njena ćerka je otprilike tvoje veličine i izgleda. Hoćeš li mi dozvoliti da uzmem meru tvog vrata i ruke radi ogrlice i narukvice?“ Uzela sam joj meru, a zatim otišla u prodavnicu zlatnog nakita i kupila veoma skupi nakit.“Advertisements

Nakon izvesnog vremena došla su sva tri sina sa svojim porodicama na ručak kod majke. Posle ručka majka je na sto stavila skupoceni kupljeni zlatni nakit kojem su se svi divili. Zatim je njima ispričala da je ona, kada je prenoćila kod njih, prosula odu po posteljini i da to uopšte nije bila mokraća.

Sinovi i snaje su u čuđenju pogledali jedni druge. Uzela je skupoceni zlatni nakit i stavila ga na telo najmlađe snaje rekavši: „Bog mi nije podario kćerke, nego vas trojicu sinova.

Ovo je moja kćerka, kod nje ću ja, ako Bog odredi da doživim poznu starost, provesti poslednje dane svoga života kako bi ona meni pružila potrebnu njegu i pažnju.“ Tada su starija dva sina sa prekorom i razočaranjem pogledali u svoje žene. Čini dobro i dobru se nadaj! (RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Zanimljivost

Mladić video fotku staru 117 godina i zanemeo od šoka: Počeo je da preispituje svoj život (FOTO)

Published

on

Dečko na slici staroj više od jednog veka ima istu kosu, oblik lica, nosa i odeću

 

Majkl Koropic se iznenadio i zbunio kada je video crno-belu fotografiju na kojoj, na prvi pogled, izgleda kao da se nalazi on. Saznavši da je slika iz viktorijanskog doba, počeo je da misli da je zaista imao prošli život.

 

– Fotografija mi je poslata na Instagram, jer je neko mislio da sam to ja. Dečko na slici ima istu kosu, oblik lica, nosa i odeću – priča 24-godišnjak iz Mančestera.

 

Istakao je da, čim je video fotografiju, krenuo je da istražuje sve o momku sa slike. Došao je do saznanja da je slika stara 117 godina i da je sa njom povezan na neverovatan način.

 

 

Naime, njegova majka je oduvek bila očarana viktorijanskom erom, kojoj je posvetila svoj stil i način života. Majkl naglašava da je postao siguran, tek kad je otrkio sve informacije oko fotografije, kako je razlog njegove ljubavi prema tom vremenu njegov prošli život.

 

 

– Nikada nisam video da neko toliko liči na mene. Kada gleda fotografiju, kaže da se oseća kao da gleda svoju nedavnu sliku. Sada sam uveren da sam imao prošli život. – zaključio je Koropic.

 

Potom je na svom Instagram profilu objavio tu fotografiju pored svoje i – nema razlike!

 

 

– Levo je gospodin iz 1905. godine, a desno ja. Posebno mi je fascinantna činjenica što je moj dvojnik živeo u doba koje obožavam.

 

Čak je i kosu stilizovao kao ja. A da stvar bude još čudnija, fotografisan je otprilike u istom uzrastu u kom sam ja sada – sa nevericom objašnjava Majkl.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

Dok se bh. građani bore sa poskupljenjima: Evo gdje juneći odrezak košta 4 KM

Published

on

Dok se bh. građani bore sa poskupljenjima: Evo gdje juneći odrezak košta 4 KM

 

Dok bh. građani u ovim teškim vremenima doslovno jedva spajaju kraj sa krajem i dok je potrošačka korpa sve skuplja iz mjeseca u mjesec, političari u našoj zemlji sebi mogu priuštiti jelo u zgradi Parlamenta i to po vrlo popularnim cijenama.

Kao što možete vidjeti na fotografiji do koje je došao Centar za istraživačko novinarstvo, jedan sasvim solidan ručak koji uključuje čorbu, glavno jelo, prilog, salatu pa i sok, košta samo 8,50 KM.

 

Pored svega toga, bh. političke elite za svoj (ne)rad u institucijama primaju plate koje iznose oko 4000 KM, a dobijaju i 200 KM za prevoz, 300 KM za odvojeni život, te oko 700 KM za paušal!

 

Kao da to nije bilo dovoljno, te plate će sada biti i više, s obzirom da je nedavno usvojen budžet za ovu godinu, kojim je između ostalog, predviđeno povećanje plata za ministre i parlamentarce za oko 500 KM.

 

Sa druge strane, bosanskohercegovački građani žive u surovoj realnosti. Za ulje izdvajaju čak 6 KM, za gorivo skoro 4 KM, dok je ručak u restoranima za većinu njih misaona imenica.

 

Bh. političari uživaju u svim benefitima, koje su im upravo ti isti građani i obezbijedili…(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

Velika tragedija u Rušinju: Ušao u bazen da se rashladi pa preminuo

Published

on

Velika tragedija u Rušinju: Ušao u bazen da se rashladi pa preminuo

 

Uslijed visokih temperatura koje su ovih dana zahvatile naš region, mnogi su spas od istih potražili u bazenima, ali je to za jednog čovjeka bilo fatalno.

Naime, u Rušnju nadomak Beograda, danas je u privatnom bazenu u svojoj kući preminuo muškarac star 69 godina.

 

Čovjek je, kako pišu srbijanski mediji, inače bio srčani bolesnik.

 

Sumnja se da je dobio infarkt dok je bio u bazenu, nakon čega se udavio.

 

Hitna pomoć je po pozivu odmah izašla na lokaciju, ali je samo mogla da konstatuje smrt ovog čovjeka.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala