JADNIM ljudima NA KUPRESU zbog mržnje i NACIONALIZMA gađali KUĆU JAJIMA – oglasila se VIDNO POTREŠENA SUPRUGA

O supružniima Safetu i Vesni Pilić iz Kupresa svaki dobronamjerni žitelj ovog područja će vam kazati da su komšije za primjer. Susretljivi, humani, normalni, vrijedni… dokazuju da je ljubav najbolja odnrana protiv nacionalne mržnje ili netrpeljivosti.

Pilić je svim Kuprešacima poznat kao veliki humanitarac koji, pored bošnjačkih porodica, pomaže i hrvatske porodice. On je predsjednik SDD “Merhamet” i BZK Preporod Kupres, kao i kancelarija Stranke za BiH, na čijem je čelu Pilić. On je i vijećnik u Općinskom vijeću Kupresa.

Porodica Pilić je autohtona u svom Kupresu i kuća se nalazi na mjestu na kojem je sada, u samom centru Kupresa, više od 100 godina, piše Bugojno danas.

Ali, nažalost smetaju nacionalistima. Tenzije su porasle nakon nedavne posjete Kupresu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je desničarima dao vjetar u leđa.

Inače, ovo nije prvi napad na kuću Safeta Pilića. Prije pet godina su nepoznati počinioci razvalili dio ograde oko kuće, uništili tablu s natpisima institucija koje su u njoj, te velikim kamenom gađali fasadu.

Nakon najnovijeg “napada jajima” na Facebooku se oglasila i supruga Safeta Pilića, Vesna čije saopćenje možete pročitati u nastavku.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/