JA SAM KRIVA ŠTO ME MUŽ VARAO, PRAVILA SAM OVE GREŠKE: Žene, obratite pažnju! RADITE LI OVO?

JA SAM KRIVA ŠTO ME MUŽ VARAO, PRAVILA SAM OVE GREŠKE: Žene, obratite pažnju! RADITE LI OVO?

Kada je stabilnost veze poljuljana tada nastaju svi drugi problemi.

 

 

Drugim rIečima, varanje nije uvijek krivac zašto se veza poslije toga raspadne, nekad je varanje posljedica već raspale veze. Neki ljudi će osuditi samo onoga ko je počinio preljubu, a niko se neće zapitati šta ga je navelo na to.

 

“Ja sam svjesna da sam ja razlog zašto me je muž varao. Bili smo u skladnom braku punih 13 godina. Sve je nekako išlo glatko i odlično smo se snalazili u svojoj zajednici. Problemi su počeli kada sam dobila otkaz; firma je bankrotirala i svi smo poslati kući.

 

Polovinu svog života sam provela u toj firmi i otkaz mi je teško pao. Narednih mjeseci pokušavala sam pronaći novi posao, a sa platom mog supruga jedva da smo imali i za osnovne stvari. Pokušavali smo ostati smireni i optimistični, ali stres me je počeo obuzimati

 

Postala sam histerična i neurotična, imala sam osjećaj da smo osuđeni na propast. Moj muž je takođe tražio način da me zaposli ali bezuspješno. Bio je obazriv prema meni i činio sve da se smirim, ali stres je prevladao sve nivoe mog života i svakodnevnice.

 

Sve manje vremena je provodio kod kuće, a sve više vani sa prijateljima. Nisam ga mogla kriviti, bila sam nepodnošljiva i jako loše društvo. Moj stres ga je naveo da pije i utapa svoje probleme u flašama viskija, a to ga je na kraju oteralo i u krevet nepoznate žene.

 

Ubrzo me je “obradovao” sa tom vješću. Rekao mi je da sjednem i da moramo popričati. Priznao mi je sve, pokajao se i zamolio za oproštaj. Naravno, bila sam bijesna i krivila sam ga za sve. Dugo mi je trebalo da shvatim da sam ja glavni krivac što me je prevario.

 

Krenuli smo na terapije kod bračnog savjetnika i uspjeli pronaći način da izgladimo sve probleme. Sada živimo ponovo u skladu, ali da me ne shvatite pogrešno – nikada stvari više neće biti kao prije. Ta prevara će ostati uvijek urezana u našim mislima da nas proganja, i s vremena na vrijeme ubacuje crva sumnje.!

 

Da li zaista postoji “opravdan razlog” za preljubu, i da li postoji adekvatno obrazloženje kojim bismo uspjeli da opravdamo ovakav potez partnera ili je u pitanju preuzimanje krivice?(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin