Izvučena žena iz trafike, drvo palo na taksi u kom je bilo dvoje dece, uništen simbol Novog Sada! (VIDEO+FOTO)

Oluja je bila nemilosrdna u Novom Sadu

 

 

ripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su večeras pet osoba, od toga dvoje dece nakon što je snažno nevreme pogodilo Srbiju.

Kako se navodi, spasili su jednu ženu iz kioska na Beogradskom Keju u Novom Sadu na koji je palo drvo. Zarobljena žena je izvučena i predata ekipama Hitne medicinske pomoći.

Takođe, vatrogasci-spasioci iz Novog Sada spasili su još 4 osobe od čega dvoje dece iz taksi vozila na koje je palo drvo u Bulevaru Mihajla Pupina.

 

Oluja je uništila i jedan od simbola Novog Sada, drvo koprivić koje je bilo staro više od 150 godina, a od 1978. godine je bilo Spomenik prirode i uživalo je zaštitu prve kategorije.

Nalazilo se u ulici Modene, prekoputa hotela Putnik, a kada je počela izgradnja podzemne garaže, polemisalo se o tome da li će koprivić opstati. Koprivić inače može da dostigne starost i do 600 godina.

 

Tokom popodneva olujno nevreme pogodilo je i Sombor a pripadnici vatrogasno spasilačke angažovani su na 4 intervencije uklanjanja stabala. Usled nevremena bez električne energije je deo Grada i okolna mesta (Kljajićevo i Čonoplja). Ekipe EDB-a su na terenu. I u Kikindi, na teritoriji opštine Kanjiža, vatrogasci-spasioci angažovani su na uklanjanju palog stabla sa dalekovoda.

Teritoriju Grada Subotice i opština Mali Iđoš i Bačka Topola, zahvatilo je nevreme isto i imamo 7 intervencija uklanjanja oborenih stabala kao i u Sremskoj Mitrovici. Na teritoriji opštine Šid u toku je snažna oluja. Na 18 intervencija trenutno je angažovano 34 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom.

Još od 19. jula, pa sve do sutra, 22. na snazi je upozorenje RHMZ na mogućnost snažne superćelijske oluje. Ono čemu smo svedočili ove srede, ali i prošlog četvrtka, preti da se ponovi i danas.

Danas su iz RHMZ-a saopštili da će razvoji lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad i orkanske udare vetra.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE