Izgleda da DRON koji je pao na Zagreb ima novu NAMENU: Jako čudna fotka kruži internetom (FOTO)

Ako je verovati fotografiji jednog bilborda u Zagrebu, kompanija Hortus, koja se bavi hortikulturom, iskoristila je još uvek misteroiozni pad drona “Tu-141” na hrvatsku prestonicu za reklamnu kampanju.

Na njemu se vidi kako se dron zario u travnjak, dok je iznad poruka “Pripremite svoj vrt za sve moguće goste”.

Na samom sajtu firme nema nikakve slične reklame, a nije utvrđeno da li je fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama autentična.

Bespilotna letelica “Tupoljev tu-141” srušila se 10. marta u naselju Jarun, ali ni dve nedelje posle ovog događaja nije najjasnije čiji je bio dron ni da li zaista imao eksplozivno punjenje, kako vlasti u Hrvatskoj tvrde.

Ova letelica je u naoružanje SSSR-a uvedena 1979. godine, kako bi komandnim centrima pružala informacije o kretanju protivničkih snaga. Dometa nekoliko stotina kilometara, bila je opremljena nizom specijalizovanih kamera i radarom.

Ruska vojska je, zvanično, iz upotrebe povukla ovu letelicu neposredno nakon okončanja Hladnog rata, ali su Ukrajinci nekoliko ovih letelica osposobili za upotrebu 2014. godine.

Proizvedeno ih je oko 150, a “tu-141” koji su srušio kod Zagreba poleteo je iz Ukrajine, preleteo delove Rumunije i Mađarske, da bi se posle pola aterirao kod hrvatske prestonice.

Kijev je odmah odbacio bilo kakvu vezu sa ovim događajem, što je učinila i Moskva.

Vlasti u Zagrebu tvrde da se u letelici nalazilo i 40 kilograma eksploziva, ali ta verzija događaja nije do kraja razjašnjena.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin