ISTRAGA POKAZALA: MUJAGA ČIČKUŠIĆ JE SUPRUGU AMELU VIŠE PUTA UDARAO PO GLAVI, LICU, VRATU…

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje Amele Čičkušić i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

 

Iz Tužilaštva TK su danas objavili preliminarne nalaze obdukcije.

“Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.

Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije.

Obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost”, rečeno je iz Tužilaštva TK.

 

 

MUJAGA ČIČKUŠIĆ JE BITI UKOPAN SUTRA, OŽALOŠĆENI OTAC, BRAT, SNAHA I MNOGOBROJNA RODBINA, PRIJATELJI I KOMŠIJE

 

Trostruki ubica svoje djece i supruge Mujaga Čičkušić bit će ukopan sutra u mezarju Ševar.

Dženaza će se klanjati u 16 sati ispred džamije u Ševaru.

Na smrtovnici koja je objavljena na Facebooku piše da su ožalošćeni otac Enes, brat Muris, snaha i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.

Podsjetimo, Mujaga Čičkušić je ubio svoje dvoje djece i suprugu Amelu, a onda počinio suicid skokom sa zgrade.

Prije nego što će oduzeti sebi život, na ulaznim vratima stana je ostavio poruku na kojoj je napisao imena nekih svojih prijatelja i porodice i poručio “J**em li vam familiju, za sve ste vi krivi”.

 

Sumnja se da je ubistva počinio sjekirom.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:            INSTAGRAMU            I            FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)