ISPOVIJEST GOSPODINA (53): “Sa dva metka ubili psa i bacili ga u potok!?” RAZLOG BIZARAN

Portal Crna-Hronika objavio je potresnu priču koja se desila u Trnovu, blizu Bjelašnice. U pitanju je ispovijest gospodina Fahrudina (53) iz Sarajeva koji je pokušao spasiti likvidiranog psa.

ispovijest-53

Priču ovog građanina prenosimo:

– 53 su mi godine! Sjedim i plačem k`o dijete! Četiri godine rata sam bio u mome ratnom Sarajevu! Nije bilo vode, nije bilo struje, nisam znao 4 godine šta je jabuka! Vidio sam svašta! Tuge, krvi … vidio sam strah! I opet nisam nikada! Nikada nisam nikoga mrzio! Nisam nikome zla napravio! Tako me moj rahmetli otac učio! Nisam znao nikada šta je mržnja!

I onda! Onda sam doživio nešto što me slomilo! Mislio sam da sam sve prošao u životu! Da sam sve vidio! Pišem ovo, a suze se kotrljaju! I nije me stid suza! Stid me što sam čovjek!

14.30 h telefonski poziv!

– Ulaz u Sarajevo! Leži u potoku upucan cuko! Leži od jutros u vodi!

Stižemo nakon 30-ak minuta i dalje sve što ću čuti i doživjeti mi je sledilo krv u venama! Kao u nekim horor filmovima! Sledila me i ta hladnoća u njihovim glasovima! Kada mi objašnjavaju šta je bilo!

Samo sam vidio krv u snjegu! Uz sami potok! Njega nije bilo! Nema cuke gdje je ležao! Samo tragovi krvi! Nisam ni pomislio da su ga odveli da ga likvidiraju! Da pokušaju i drugi put!

Kaže on…

– Tu je ležao u potoku par sati! I puno je cvilio! Možda ga je boljelo! Al` je bio dobar, djeca su mu prilazila dok je ležao! I znam da su ga upucali Čuo sam pucanj iznad moje kuće! Kad par minuta poslije vidim tog cuku kako leži u potoku!

Slušam šta mi priča i razmišljam gdje je mogao otići tako ranjen! Mislio sam da je cuko ustao kad je skupio snage i odvukao se negdje! Ali nema tragova u snijegu gdje je ležao uz potok!

Kaže on…

– Evo sada mi javljaju da su ga utovarili u kolica i odvukli u šumu dva mlada momka!

Nisam ni pomislio da su ga odveli na likvidaciju!

Kaže on…

– Idemo u auto i vozi prema šumi, vidjet ćemo tragove kolica!

policija

I nakon 500 metara vožnje šumskim putem tragovi kolica! Izlazimo, trčimo prema potoku i tragovima! I nalazimo ga! Izbačen je ranjen iz kolica! Izvukli su pištolj i onako već teško ranjenom su mu pucali još dva puta u glavu!! Kako se kaže “ovjeren” je bio! I onda je bačen niz padinu! On srce drago leži i hropti! Ono smrtno! Pucali su mu u glavu! Zašto???? Prvi pokušaj nije uspio! Pa ih je nervirao njegov cvilež! Nervirala ih njegova bol! Njegov strah! Nisu ga mogli više slušati… Odveli su ga opet! Drugi put su mu pucali u glavu!

Brza vožnja prema veterinarskoj stanici! I kasno je! Rane su preteške! Prestao je disati! Našli su mu dvije rupe u glavi! Ubijen je iz pištolja!

Pucali samo zato što je cuko!

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin