ISPOVEST KOJA JE ŠOKIRALA SRBIJU! Svekar krenuo dole da “proveri” da li mu je snaha čista! Mlada je odlučila uzeti stvari u svoje ruke

Kako godine prolaze, kroz mnogo godina i stoljeća veliki broj tradicija prenosilo se i mnoge su bile pravi stavovi i društveni standardi.

Jednostavno to je ostalo toliko ukorijenjeno u naše društvo. Među nekim običajima koji su zaista čudni imamo jedan koji baca sjenu na naš pojvest jeste čin neke intimne prirode.

 

Čin nekih aktivnosti su bili sporna i tradicija koja je bila uznemirujuća koja se održavala u Srpskom društvu. Ideje da mlade žene stupe u intimne odnose sa svekrom to jeste ocem svog supruga ne da je samo šokantno u ovom modernom dobu nego je to situacija koja je zaista alarmantna.

 

Ovo je običaj koji je ukorijenjen u naše stavove i sve je ovo bio interes porodice. Ali zahvaljujući velikoj hrabrosti pojedinaca i otvorenosti društva sada se ovo počelo raspravljati i istraživati.

 

Kada se pogleda povijest naše nacije, možemo vidjeti da je bilo mnogo tradicija koje su doživjele svoje transformacije, prilagodile se svim društvenim vrijednostima.

 

Prisustvo ropstva, ratova sve je to igralo veliku ulogu. Iako su neki običaji opstali kroz stoljeće bitno je da se o tome govori otvoreno. Istina je da ima mnogo običaja. (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU    I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin