Isplivao stari snimak Vesne Medenice: Pogledajte kako je uhapšena sutkinja uživala u LUKSUZU (VIDEO)

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je na aerodromu u Golubovcima i određeno joj je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Prema pouzdanim saznanjima, privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

– Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu, pojašnjavaju sagovornici iz crnogorske Uprave policije.

Crnogorski mediji su često pisali o Vesni Medinici.

Prošle godine, društvenim mrežama u Crnoj Gori počeo je da kruži snimak na kome se navodno vidi Vesna Medenica kako igra.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama i na kome se navodno nalazi Medenica, vidi se kako ona igra na nekoj proslavi. Pretpostavlja se da je u pitanju, najverovatnije, neko venčanje, gde se Medenica opustila i uživala uz muziku.

 

Dok su svi komentarisali snimak na kom Medenica pleše, kao i njene plesne pokrete, pojavio se u javnosti još jedan snimak, koji bi se mogao s pravom nazvati vežbanje i priprema za ples.

Naime, na novom snimku se vidi Vesna Medenica kako vežba uz muziku i kako joj lako idu plesni koraci i da veoma lako prati ritam.

 

Ko je Vesna Medenica?
U poslednjih nekoliko godina Medenica je najviše okupirala pažnju time što je 30. decembra 2020. podnela ostavku kao predsednica Vrhovnog suda.

Inače, njen izbor po treći put da postane predsednica Vrhovnog suda došao je pod udar Evropske komisije koja je u svom izveštaju od 11. juna 2020. izrazila zabrinutost zbog načina na koji je Sudski savet 2019. tumačio Ustav i dozvolio Medenici da bude na tu funkciju izabrana po treći put.

Stambeni kredit otplatila odjednom
Medenica je 2018. dobila od Vlade stambeni kredit od 40.000 evra po povlašćenim uslovima, koji je otplatila odjednom – ali petostruko niži iznos.

Mediji su izveštavali da je na ime mesečnih rata odjednom isplatila 6.800 evra i time otplatila kreditni dug prema Vladi, što znači da joj je ostalo „čisto” 33.200 evra.

Ona je, kako pokazuju dostupni podaci, 1999. godine od države dobila stan od 80 kvadrata po povoljnim uslovima u zgradi Vektra na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici i njega je kasnije poklonila ćerki.

Medenici je taj stan dodeljen na korišćenje po osnovu zakupa na neodređeno vreme, da bi ga potom otkupila od države, takođe po povoljnim uslovima.

Kako biti moralan kad su plate preniske
Medenica je više puta isticala da komentarisanje presuda predstavlja pritisak na sudove. Ostaće zapamćena njena izjava da neće dozvoliti da sudske presude komentarišu oni koji nikada nisu ni ušli u sudnicu.

Medenica je često govorila i o materijalnom položaju sudija i njihove zarade.

– Ukoliko želimo da imamo moralnog, autonomnog i obrazovanog sudiju za to je, takođe, potrebno ulaganje. NJihova plata je 1.000 evra. Niko od mladih sudija nema rešeno stambeno pitanje, a od toga izdvajaju 250 ili 350 evra za stanarinu. Da li možemo garantovati da sudija sa 650 evra i sa obavezom da 250 predmeta završi za godinu dana može sačuvati svoju moralnost i autonomiju – rekla je ranije Medenica i dodala da se korupcija sprečava samo dobrom i stabilnom platom.

Kratko iz biografije
Medenica je za predsednicu Vrhovnog suda treći put izabrana 18. jula 2019. godine.

Vesna Medenica rođena je u Kolašinu 17. jula 1957. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin