ISKOPALI BRENIN SPOT iz 1996 KOJI JE ZABRANILA VOJSKA SRBIJE – puštao SE SAMO 2 DANA na TV – A BRENA u NJEMU šta RADI nije NI ČUDO…

Lepa Brena je u karijeri je snimila veliki broj atraktivnih spotova kojima je uspjela da osvoji srca ljudi širom bivše Juge.

Jedan video uradak slavna pjevačica nikada ne spominje, niti ga ima na svome Youtube kanalu. Riječ je o sporu za pjesmu “Ljubav je”, kojeg je Brena snimila 1996. godine, odmah po završetku lrvavog rata u BiH.

Bilo je to već u vrijeme kada je pjesmom “Ja nemam drugi dom”, nakon povratka iz Amerike, publici poručila da ostaje u Beogradu i Novom Sadu. Održala je i solistički koncert na beograskom Tašmajdanu.

U to vrijeme su se vrtila dva njena video priloga, u kojima se pojavljuje u vojničkoj uniformi. Za onaj iz Brčkog je tvrdila da to nije bila uniform Vojske RSa, već njeno safari odijelo.

Drugi spot bio je za pjesmu “Ljubav je” kojeg je Brena snimala sa pripadnicima “Crvenih beretki”, koje su djelovale u sastavu tadašnje Jugoslavije (Srbija i Crna Gora). Po jednoj verziji video se nije dopadao Vojsci Jugoslavije. Navodno Generalštab je zabranio njegovo emitovanje. zabranila njegovo emitovanje. Brena se nije bunila, niti je ikada pokušavala da spot vrati ili postavi na svoj YT kanal.

U ovom spotu Brena Brena maršira sa specijalnom jedinicom, pjeva u kasarni, vojnici oko nje vježbaju…

“Nikada mi neće biti jasno zašto se Vojska Jugoslavije stidila spota sa Lepom Brenom. Tek što se dva dana emitovao na Pinku, stigao je dopis iz Generalštaba u kome se strogo zabranjuje dalje prikazivanje – otkrio je Dejan Miličević, koji je bio autor spota. On je priznao da nema u svojoj dokumentaciji oaj Brenin video uradak, a nije mu ni poznato zašto popularna pjevačica, nakon 25 godina ne poklušava da ga vrati, jer je keširala pozamašnu svotu novca.

Bilo, kako bilo mi smo zabranjeni spot pronašli. Možda ga sada I Brena preuzme, a možda I zatraži njegovo uklanjanje. Saznat ćemo ubrzo.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin