Inspekcija izvršila nadzor u vrtiću na Miljakovcu: Dete palo s prozora, direktorki preti smena

Inspekcija je ustanovila i da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora

 

Po nalogu prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada deteta sa prozora u vrtiću Trčuljak na Miljakovcu.

 

Inspekcija je ustanovila i da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora.

 

– Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu – rekao je prvi potpredsednik i naglasio je da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

 

On je dodao da je Ministarstvo otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi, i pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja, i naveo da će preduzeti sve dodatne provere u narednom periodu “kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više”.

 

Podsetimo, do dolasku deteta u bolnicu, iz Tiršove su odmah obavestili policiju o nesreći. Ovim povodom oglasilo se Ministarstvo prosvete i istaklo da će “svaki propust zaposlenih biti najstrože kažnjen”.

 

Prema nezvaničnoj izjavi vaspitačice, beba je iskoristila trenutak nepažnje i popela se na sto koji se nalazio pored otvorenog prozora, a zatim i pala sa drugog sprata, visine od 7-8 metara.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin