Connect with us

Zanimljivost

Imala je PET godina kad je RODILA sina: Njena trudnoća je MISTERIJA, ni dan danas se ne zna ko je otac

Published

on

Lina Medina iz Perua ostaće upamćena kao najmlađa osoba na svetu koja je rodila dete. Bilo je to 1939. godine, a Lina je imala samo pet godina

U rano proleće 1939. roditelji u udaljenom peruanskom selu primetili su da njihova petogodišnja ćerka ima uvećan stomak. Uplašeni da je taj otok tumor, Tiburelo Medina i Viktorija Losea odveli su svoju devojčicu iz porodične kuće u Tikrapu kod lekara u Limi.

 

Na šok roditelja, doktor je otkrio da je njihova ćerka Lina Medina bila u sedmom mesecu trudnoće.

 

Već 14. maja 1939. Medina je rodila zdravog dečaka carskim rezom. Sa 5 godina, sedam meseci i 21 dan postala je najmlađa majka na svetu.

 

Medinin slučaj iznenadio je pedijatre i privukao međunarodnu pažnju koju ona i njena porodica nikada nisu želeli. Do danas, Medina nikada nije rekla vlastima ko je otac, a ona i njena porodica i dalje izbegavaju publicitet i izbegavaju svaku priliku za intervju.

 

Uprkos misteriji koja i dalje okružuje slučaj najmlađe majke na svetu, ipak je dosta činjenica procurelo u javnost o tome kako je Lina Medina zatrudnela – i ko je mogao biti otac.

 

Slučaj preranog puberteta

Najmlađa majka na svetu verovatno je imala retko stanje koje se zove prerani pubertet.

 

Rođena 23. septembra 1933. godine u jednom od najsiromašnijih sela u Peruu, Lina Medina je bila jedno od devetoro dece. Njena trudnoća u tako ranoj dobi očigledno je bila uznemirujući šok za njene voljene – i javnost. Ali pedijatrijskim endokrinolozima ideja da bi dete od 5 godina moglo da zatrudni nije bila sasvim nezamisliva.

 

Veruje se da je Medina imala retko genetsko stanje zvano prerani pubertet, zbog čega se telo deteta prerano promeni u telo odrasle osobe (pre osam godina za devojčice i pre devete za dečake).

 

Dečaci sa ovim stanjem često će osetiti dublji glas, uvećane genitalije i dlake na licu. Devojke sa ovim stanjem obično će imati prvu menstruaciju i rano će razviti grudi. Pogađa otprilike jedno od 10.000 dece. Otprilike 10 puta više devojčica nego dečaka se razvija na ovaj način.

 

Često se uzrok preranog puberteta ne može identifikovati. Međutim, nedavne studije su otkrile da mlade devojke koje su bile seksualno zlostavljane mogu proći kroz pubertet brže od svojih vršnjaka. Dakle, postoje sumnje da bi prerani pubertet mogao biti ubrzan seksualnim kontaktom u ranom dobu.

 

U slučaju Line Medine, dr Edmundo Eskomel je prijavio medicinskom časopisu da je imala prvu menstruaciju kada je imala samo osam meseci. Međutim, druge publikacije su tvrdile da je imala tri godine kada je počela da ima menstruaciju. U svakom slučaju, bio je to šokantno rani početak.

 

Dalje ispitivanje 5-godišnje Medine pokazalo je da je već imala razvijene grudi, kukove šire od normalnih i uznapredovao (to jest, postpubescentni) rast kostiju.

 

Ali naravno, iako se njeno telo rano razvijalo, ona je još uvek bila vrlo malo dete.

 

Ko je bio otac bebe Line Medine?

Medina nikada nije rekla vlastima ko je otac deteta. Nažalost, moguće je da čak ni ona nije znala.

 

Prerani pubertet delimično objašnjava kako je Lina Medina zatrudnela. Ali naravno, to ne objašnjava sve.

 

Na kraju krajeva, neko drugi je morao da je oplodi. I nažalost, s obzirom na šanse 100.000 prema 1, ta osoba verovatno nije bio dečak sa istim stanjem kao ona.

 

Medina nikada nije rekla svojim lekarima ili vlastima ko je otac ili okolnosti napada koji su doveli do njene trudnoće. Ali zbog svoje mladosti, možda nije ni bila svesna šta joj se stvarno desilo.

 

Doktorka Eskomel je rekla da „nije mogla dati precizne odgovore“ kada su je pitali o ocu deteta.

 

Tiburelo, Medinin otac koji je radio kao lokalni kujundžija, nakratko je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoje dete. Međutim, on je pušten i optužbe protiv njega su odbačene kada nisu pronađeni dokazi ili izjave svedoka koji bi ga smatrali odgovornim. Sa svoje strane, Tiburelo je oštro negirao da je ikada silovao svoju ćerku.

 

U godinama nakon porođaja, neke novinske agencije spekulisale su da je Medina možda bila napadnuta tokom određenih svečanosti koje su se održavale u blizini njenog sela. Međutim, to nikada nije dokazano.

 

Nakon rođenja bebe, Lina Medina i njena porodica brzo su se povukli iz očiju javnosti.

 

Kada je trudnoća Line Medine postala opšte poznata, privukla je pažnju iz celog sveta. Novine u Peruu su bezuspešno nudile porodici Medina hiljade dolara za pravo na intervju i snimanje Line. U isto vreme mediji iz SAD, pokušali su da dođu do najmlađe majke na svetu. Nudili su joj pare, ali porodica je odbila da priča javno.

 

Spekulisalo se da je porodica Line Medine iscenirala ceo slučaj zbog medijske pažnje, ali narednih 80 godina demantovaće ove navode.

 

Ni Medina ni njena porodica nisu pokušali da iskoriste priču, a medicinski kartoni iz tog vremena pružaju obilje dokumentacije o njenom stanju tokom trudnoće.

 

Poznato je da je Lina snimljena sa samo dve fotografije dok je bila trudna. I samo jedna od njih – profilna slika niske rezolucije – je ikada objavljena izvan medicinske literature.

 

U dosijeu njenog slučaja nalaze se i brojni iskazi lekara koji su je lečili, kao i jasno definisani rendgenski snimci njenog abdomena koji pokazuju kosti fetusa u razvoju unutar njenog tela. Nalaz krvi je takođe potvrdio njenu trudnoću. I svi radovi objavljeni u literaturi prošli su recenziju bez problema.

 

Šta se dogodilo sa Linom Medinom?

Veliki deo kasnijeg života Line Medine ostaje misterija. Ona je i danas živa i ima 88 godina.

 

Čini se da je Lina Medina u ono vreme dobila dobru medicinsku negu, posebno za vreme i mesto u kome je živela, i rodila je zdravog dečaka.

 

Porođaj je obavljen carskim rezom jer bi, uprkos Medininim prerano proširenim kukovima, verovatno teško prošla dete u punoj veličini kroz porođajni kanal.

 

Dete Line Medine je dobilo ime Gerardo, po lekaru koji je prvi pregledao Medinu, a dete je pušteno kući u porodično selo Tikrapo nakon što su izašli iz bolnice.

 

Dve godine nakon rođenja, specijalista za obrazovanje dece na Univerzitetu Kolumbija po imenu Pol Koask dobio je dozvolu da poseti porodicu Medina. Koask je otkrila da je najmlađa osoba koja je rodila bila „iznad normalne inteligencije“ i da je njena beba bila „savršeno normalna“.

 

“Ona detete doživljava kao malog brata, kao i ostatak njene porodice”, izvestio je Koask.

 

Akušer po imenu Hoze Sandoval, koji je napisao knjigu o slučaju Medine, rekao je da se Medina često radije igra sa svojim lutkama nego sa svojim detetom. Što se samog Gerarda Medine tiče, on je odrastao misleći da mu je Medina starija sestra. Saznao je istinu kada je imao oko 10 godina.

 

Dok je Gerardo Medina bio zdrav veći deo svog života, nažalost umro je u četrdesetoj godini 1979. godine. Uzrok smrti bila je bolest kostiju.

 

Šta se desilo sa Medinom?

Kada je odrasla počela je da radi kao sekretarica kod doktora koji je prisustvovao porođaju, i koji joj je platilo školovanje. Otprilike u isto vreme, Lina je uspela da uvede i Gerarda u školu.

 

Kasnije se udala za čoveka po imenu Raul Jurado ranih 1970-ih i rodila drugog sina kada je imala 30 godina.

 

Iako se o njoj skoro ništa više ne zna, veruje se da i dalje živi na istom mestu i da ima 88 godina.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Zanimljivost

Digla noge previsoko, a on na njoj navalio: ŽENA (45) UMALO UMRLA OD ORGAZMA

Published

on

Digla noge previsoko, a on na njoj navalio: ŽENA (45) UMALO UMRLA OD ORGAZMA

 

Neobičan slučaj opisan je ovih dana u većini medicinskih časopisa, a tiče se opasnosti od orgazma.

Jedna Amerikanka umalo nije umrla usljed pucanja aorte, a ova po život opasna situacija desila se tokom orgazma.Žena (45) je čula kao da joj je nešto puklo u grudima i osjetila je strašan bol i vrelinu nakon što je doživjela vrhunac. Ispostavilo se da je, dok je imala se*s sa suprugom, mijenjajući poze naišla na jednu koja je mogla da je košta života. Podigla je noge i na grudi prislonila koljena, a dodatni pritisak je izvršio suprug koji je “bio na njoj”.

 

U zanosu strasti nije registrovala da se nešto čudno dešava, ali nakon orgazma čula je “pucanje” i osetila neopisiv bol u predelu srca. Par je pohitao u bolnicu, urađeni su joj testovi i ispostavilo se da joj je pritisak 220 sa 140 mmHg. Lekari su otkrili i “curenje” u aorti, najvećoj arteriji koja prenosi krv kroz telo i koje je gotovo uvek smrtonosno.

 

Na sreću uspjeli su da je spasu, a dijagnostikovan joj je intramuralni hematom aorte.

 

Intramuralni hematom aorte je kada krv “curi” kroz unutrašnji zid arterije i ostaje zarobljena spoljnim zidom. Visok krvni pritisak u kombinaciji sa ubrzanim otkucajima srca – poput onih uzrokovanih se*som – može da izazove ovo “curenje”, posebno ako je krvni sud već oslabljen.

 

Ljekari kažu da se ovo opasno stanje rjeđe javlja tokom se*sa sa partnerom, bračnim drugom, već uglavnom kada je uzbuđenju pridodat strah, povišen adrenalin, kao što je slučaj kad osoba vara, masturbira ili, pak, ima se*s sa prostitutkom.

 

Aortni intramuralni hematom može da dovede do potpunog kidanja aorte ako se ne liječi, što kod 40 odsto oboljelih ima fatalni ishod.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

BIVŠA RADNICA HOTELA OTKRILA NAJVEĆE GADOSTI: Nikad više nećete piti iz ČAŠA KOJE STOJE U SOBI (VIDEO)

Published

on

Džanesa kaže da ako ste platili noćenje sa doručkom, ali ne stignete do serviranja jer morate da izađete veoma rano, možete zamoliti osoblje da vam spakuje hranu za poneti

Dženesa Ričard, bivša radnica hotela u Kanadi, na društvenim mrežama deli različite priče sa svog nekadašnjeg radnog mesta, a u jednoj od objava otkrila je detalje vezane za hotelske sobe koji su šokirali mnoge. Odmah na početku snimka rekla je da ne mora tako u svakom hotelu i da samo prepričava stvari iz sopstvenog iskustva.

“Nikad, ali nikad ne hodajte potpuno bosi po hotelskoj sobi ili tepihu. Usisavaju se nakon svakog gosta, ali se nikad ne čiste skoro nikad, možda jednom godišnje. Podovi i tepisi su puni bakterija, pa preporučujem hodanje u čarapama ili japankama “, kaže ova 26-godišnjakinja.

Štaviše, Džanesa kaže da ako ste platili noćenje sa doručkom, ali ne stignete do serviranja jer morate da izađete veoma rano, možete zamoliti osoblje da vam spakuje hranu za poneti. U svakoj hotelskoj sobi, između ostalog, gosti dobijaju po nekoliko čaša, ali Dženesa kaže da iz njih ne treba piti. “Menjaju se samo između gostiju ako su očigledno prljave.

Ako izgledaju čisto, prepuštene su sledećim gostima.” Takođe je otkrila da većina hotela temeljno čisti dušeke jednom godišnje – i to je upitno, prenosi The Sun. Mnogi su joj zahvalili što je podelila ove detalje i kažu da će od sada sigurno uvek nositi papuče i svoje naočare.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

Prizor kraj hrvatske obale PREPAO ribolovca: Bilo je OGROMNO i sve mu je pokidalo (VIDEO)

Published

on

Morska neman iznenadila je iskusnog pomorca koji se obratio stručnjacima da je identifikuju

Ribolovac iz Sukošana u Hrvatskoj nedavno je imao susret sa prilično velikom ajkulom. Zakačila se na udicu namenjenu tunama i pokidala pribor.

U nameri da sazna o kojoj se ribi radi, obratio se portalu “Morski.hr”.

– Snimio san ovo u sredu ispod Žirja. Veličina beštije je preko 2 metra i 100 kg. A uzeo mi je jedan štap i napravio krug, pa sve najlone pokidao kad je krenuo. Biće 300-400 evra štete da mi je napravio; sve najlone, olova itd. – rekao je Andreas Matanov, profesionalni tunolovac i kapetan jednog od 12 “Icaat” brodova u Hrvatskoj.

Iako smatra da se ne radi o uobičajenoj jadranskoj vrsti modrulj, već vrsti mako, za mišljenje su na ovom hrvatskom portalu pitali uglednog svetskog stručnjaka za ajkule.

– Da bismo pravilno identifikovali vrstu, potrebno je obratiti pažnju na diskriminatorne morfološke osobine, ali i samo kretanje životinje. Tako, ajkula na snimku ima vitko i vretenasto telo sa izduženim i uskim prsnim perajima čija dužina vidno premašuje ukupnu dužinu područja glave, koja nije u toj meri zašiljena kao kod morskog psa mako – rekao je u svojoj analizi zaštitno lice Nešnal Džiografika, Andrej Gajić.

On primećuje da su škržni prorezi znatno manji.

– Prva leđna su zaobljena i bliža je trbušnim nego prsnim perajama, dok je druga leđna peraja znatno veća nego što bi bila kod mako morskog psa. Nadalje, pre početka repnog peraja nema upečatljivog proširenja (kao što je to slučaj sa mako), dok se samo repno peraje završava dugim režnjem i nije mesečasto kao kod maka – izjavio je stručnjak.

Na snimku takođe vidimo nekoliko jedinki latinskog naziva “naucrates ductor” koje neretko prate modrulje i njima srodne vrste, a tek sporadično lamnide.

– Obratite li pažnju na položaj prsnih i dorsalnih peraja, zatim na repno peraje, a i skržne otvore, jasno je da nije mako i da je ovo modrulj. I ne verujem da je taj sa snimka imao više od 35 kg. Recimo ovaj kojeg smo proučavali i što ga držim u ruci deluje ogromno a imao je tačno 13.2 kg. Neka je i taj imao između 165 i 175 cm, to je oko 25 do 32 kg – pojašnjava Gajić. Da bi imao 100 kg, treba da ima barem 250 cm dužine, a prema ovom snimku, sumnjam da je toliki – pojašnjava Gajić za “Morski.hr”.

Ipak, Andreas Matanov kaže da je na videu teško odrediti veličinu, ali tvrdi da je ajkula bila zaista velika.

– Imao sam na udici i veće primerke modrulja i lisice, a ovaj je imao preko 2 m, do 2,5 m. Uhvatio sam ispod Istre 11 komada u jednoj noći. Na stotine sam ih imao na udici. Znam o čemu pričam kad sam rekao da ima preko 100 kg, a isto tako znam da ne želite da plašite ljude pred turističku sezonu – rekao je on na kraju razgovora.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala