Ima 102 godine i neće u penziju: NE ŽELIM DA SE PRETVORIM U MATORO GUNĐALO

Modna ikona i dizajner enterijera Ajris Apfel ima 102 godine, ali neće da ide u penziju. Ova Njujorčanka je u avgustu lansirala novu kolekciju broševa, ogrlica i minđuša. Njeguje prepoznatljiv modni stil, nosi odjeću jarkih boja, sa mnogo krupnog nakita, a poznata je i po upadljivim naočarima za vid. Na Instagramu ima oko tri miliona pratilaca!

 

Moglo bi se reći da je ova živahna baka dokaz kako su rad i entuzijazam recept za dugovječnost. Jednom prilikom je i izjavila da je rad održao. Ajris i njen muž Karl bili su vlasnici fabrike tekstila i proizvodili tkanine od koje su odijela šili čak i američki predsjednici. Bili su jedan od najmoćnijih parova Njujorka u to vrijeme.

 

Radila je i kao dizajnerka enterijera i uredila Bijelu kuću za vrijeme predsjedničkih mandata Trumana, Ajzenhauera, Kenedija, Džonsona, Niksona, Forda, Kartera, Regana i Klintona. Zbog svog originalnog stila, Ajris je uvijek bila u centru pažnje, a prema njoj je napravljena i Barbi lutka. Sarađivala je sa mnogim poznatim modnim kućama, poput “Diora”, “Šanela”, “Gučija”, ali ne misli da je novac sinonim za stil.

 

„Nikada ne bih dala 700 dolara za torbicu, ne zato što nemam toliko novca, nego zato što mislim da torbice ne bi smjele da toliko koštaju“, kaže Ajris.

 

Specifičan spoj inteligencije, uspjeha i životnog iskustva čine je damom čije mudrosti treba poslušati, a neke od njih su:

 

„Što ste stariji, veće su šanse da nešto novo počne da vas boli svakog jutra. Ali, ipak je neophodno da ustanete i krećete se, koliki god da je bol. Ne želim da se pretvorim u matoro gunđalo, više mi se sviđa titula najstarije tinejdžerke na svijetu, koju sam sama sebi smislila.“

 

„Morate da probate. Imate samo jedan život.“

 

„Nikada ne razmišljam o svojim godinama. Možda je u tome tajna.“

 

„ Nećete uspjeti samo ako ne pokušate. Nikada nisam mislila da ne mogu učiniti nešto jer sam žena.“

 

„Ne kupujem stvari za koje neko kaže da su “in” ili “must have”. Isključivo uzimam ono što me čini sretnom.“

 

„Koko Šanel je svojevremeno rekla da prije nego što izađete iz kuće, obevezno skinete sa sebe jedan detalj. Ja uvijek govorim da dodate još jedan aksesaor!“

 

„Boje dižu iz mrtvih.“

„Ako želite da ostanete mladi, morate razmišljati kao mlada osoba. Imati osjećaj čuđenja, smisao za humor i znatiželju, to je moje vrelo života.“

 

„Bitnije je da budemo sretni, nego dobro obučeni.“

 

„Ja nikad ne razmišljam o svojim godinama, mislim da je to ključ. Rad mi je od velike koristi, moja duša je u njemu, mislim da bih odavno umrla da nisam radila. Istinski vjerujem da je to pokretač života.“ (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

–     KLIKNI OVDJE      www.rbsm-serije.com

Pratite nas na     INSTAGRAMU     I     FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin