“IDEM STOPAMA SVOG DJEDA” Marko (12) ne mašta o skupim telefonima i patikama, raspust je, a on je zasukao rukave da ostvari svoju želju

0

Ukoliko bi vas put naveo u Brodskom polju II, razgovor sa ovim malim domaćinom, koji govori jezikom odraslog čoveka, oplemeniće vašu dušu.

 

 

 

Na prvoj, ništa ne ukazuje da sve ovo potpuno održava 12-godišnji Marko Pejčić. Istina, uz malu pomoć oca Branislava, majke Jasne i braće, Jovana i Pavla. Ali, zna se čija riječ je ovdje glavna.

 

Iako ima samo 12 godina, Marko je domaćin i mladić za primjer.  Prije otprilike pet-šest godina postao je, slobodno možemo reći pravi poljoprivrednik.

 

Nije iznevjerio svoga djeda, koji je nekada, baš na ovom imanju, živio kao Marko danas, radio i obrađivao njive, sadio povrće i druge kulture. Držao stoku, a Marko nam govori da su imali i konja. Sve je to ostalo njima u amanet, a možda najviše Marku.

Kada smo ga pitali, šta više voli, boravak u bašti ili vrijeme sa životinjama, nije nam dao precizan odgovor, jer odlučno i kaže, ide to jedno sa drugim.

 

A, iako je bilo teško, nije ni pomislio da odustane. Cilj je imao pred sobom i ka tome je težio. Valjalo je zasukati rukave. Objašnjava nam da posla uvijek ima.

 

– Ništa mi nije teško, volim ovo da radim – kaže Marko.

 

Marko Pejčić

 

 

Vrijedni dječak voli kada mu neko dođe na imanje, ali ima i neželjenih gostiju, pa se solarnim uređajima bori protiv njih. Poklon je to, kaže od tetka iz Njemačke. Govori nam da ima i drugih štetočina, pa tako krompira nema, jer ima problema sa mrmcima. Dođu kaže i pojedu, oštete. Bojan uvijek postoji i od leda i nepogoda, koje su postale sve učestalije.

 

Poljoprivreda je, zaključi se lako, čime Marko želi da se bavi iu budućnosti. Planova kaže ima mnogo.

 

–  Ogradiću kokošinjac, iskopaću i bazen za patke. U planu je nabavka i tri krave – kaže Marko.

 

 

Marko priča da imaju i kazan, pa svake godine peku i rakiju. Posla, jasno je, ima tokom cijele godine. Ništa mu nije teško. Kaže da se samo treba truditi i rezultati će biti vidljivi, (RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *