I TO JE ESTRADA: Dok su bolesni, niko im se ne javlja, kada umru, svi su tu!

I TO JE ESTRADA: Dok su bolesni, niko im se ne javlja, kada umru, svi su tu

Priče upakovane u slatke laži desile su se i nakon smrti Sinana Sakića. Neki došli jednom i “obaveza“ za njih završena.

 

 

Nevjerovatan je podatak kakvo se samo licemjerstvo uvuklo među ljude. Toliko je pustilo korijenje da je sve počelo ličiti na normalu. A to licemjerstvo normalnim ljudima ne može proći nezapaženo.

 

Da bi sakrili svoje ružne osobine, sarkazam, zluradost, u želji da se “proguraju“ u prve redove, kao sveznajući, svojim manirima, lažima i nenormalnim izjavama najviše se okitila estrada. A sazna se pričama po kuloarima.

 

On je bio super…

Te osobe čekaju pogodne momente da se “postave“ nakon smrti kolega. Laži ružne i tužne! “On je bio super, zadnji se čuo, zvao ga, kazao mu, ostavio mu u amanet…“

 

Pokojnika većina nije ni zovnula, a kamoli obišla. Borili se u bolovima, u samoći a nigdje nikoga. U praksi dvoličnjaka i lažova je ušlo predstavljanje istine drugačijom nego što je stvarnost.

 

 

Brojne kolege Tome Zdravkovića vele da je istina o njemu uveliko bila drugačija nego što je prikazana i prepričana. Oglasili su se oni koji nisu bili ni blizu onog o čemu pričaju.

 

Nisu ni sudionici nekih događaja a tobože – bili su! Nazivali ga kockarom, pjandurom, propalicom, propalim pjevačem… U bolnicu kada mu je trebala utjeha nigdje gotovo nikoga.

 

Njegov brat Novica ga je obilazio svakodnevno u KBC Zvezdara. I umro mu je na rukama nakon čega je Novica kazao da ni životinji ne bi poželio takvu smrt jer smrt je prelijepa kakve muke i patnje je imao Toma.

 

Poslije Džejeve smrti takođe, murali, hvalospjevke, a niko da ga zovne da upita kako je, a ne da pita treba li mu nešto. Pričali su a to se i očekivalo nakon tolikog alkohola i droge. Ništa od njega.

 

A onda su uslijedile već pomenute izjave estradnjaka. Jedini Rule je bio uz porodicu i Džeja i jedini bio odani kolega. Priče upakovane u slatke laži desile su se i nakon smrti Sinana Sakića. Neki došli jednom i “obaveza“ za njih završena, a neki nijednom niti nazvali.

 

Sličan slučaj je i sa Borom Drljačom. Kolege se oglašavale tek nakon što su pročitali da je u teškom stanju i onda kao zovu radi „muštuluka“.

 

 

 Spoznaja pogledom

S Tozovcem isti slučaj, rijetki poput Merime Njegomir, njegove supruge i pastorke su bli uz njega. Marinko Rokvić je bio zaštićen svojom obitelji tih prljavih i ružnih priča jer su tu sinovi koji su na muzičkoj sceni pa se ne može lagati.

 

Ti „prljavci“ ipak dođu na sprovod da bi bili viđeni, uslikani, snimljeni. Oni koji su suprotnost hipokrizistima se odmah prepoznaju. Jer dobrota se spozna pogledom.(RBSM-RADIO)

Dž. H. M.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE