Connect with us

Uncategorized

I KAMEN DA ZAPLAČE Nemački ovčar Mića već godinama dolazi na grob gazdarice Živke – LJUBAV JE TO a njihova priča će vas DIRNUTI

Published

on

Poznato je da je ljubav psa prema čoveku jedna od najiskrenijih i najčistijih, a imali smo prilike da vidimo i da se uverimo u to nebrojano puta.

Većina nas je gledala i zaplakala uz film “Hačiko” o psu koji je posle smrti svog vlasnika devet godina proveo čekajući ga na železničkoj stanici da se vrati. Godišnja doba su prolazila, vreme… Pas je ostario, ali je i dalje čekao… I na kraju tamo uginuo.

Slična priča dogodila se i u našoj zemlji, u Mataruškoj Banji u okolini Kraljeva.

Imali smo prilike da porazgovaramo sa Daliborom, koji je sa nama podelio emotivnu priču, a koja se tiče njegove pokojne majke Živke i vučjaka Miće.

Dalibor nam je ispričao da je Mića od malena verovao ljudima, no da je imao veoma težak period života kao mali. Njega su prvobitni vlasnici zanemarivali, imao je mnogo rana po telu, vaške… I pored sve muke, bio je vezan kratkim lanacem koji je bio teži od njega samog.

 

 

Čim ga je ugledao u tom stanju, Dalibor se nije ni časa premišljao, uzeo ga je kod sebe, da ga zadrži neko vreme dok se ne oporavi. Verovao je, s obzirom na to da je u tom trenutku već imao ženku vučjaka, da će i njoj i Mići prijati društvo, a podsvesno je znao da želi da mu pruži siguran dom do kraja života.

Usledile su godine ispunjene ljubavlju. Mića se odomaćio, živnuo je i postao prava maza puna energije i željna pažnje. Najveći krivac za sve to je bila Daliborova majka Živka, koja je zbog prirode njegovog posla, jer je on po nekoliko dana bio na putu, najviše vremena provodila sa psima kod kuće. Mići je ona zauzimala prvo i glavno mesto u srcu.

Pre malo više od dve godine desio se nemili događaj u njihovoj porodici, koji je uzdrmao sve i okrenuo im život.

 

 

 

 

Dok je Dalibor bio na putu, njegova majka, koja je u tom trenutku bila sama kod kuće sa psima, nezgodno je pala i povredila se. Tri dana je prošlo dok su bližnji primetili da nešto nije u redu i da se Živka ne javlja. Hitno je prevezena u bolnicu i bila je veoma loše. Piše Srbija Danas

 

Naredna tri meseca jedna žena dolazila je da obilazi Daliborovu majku i pse tim danima kada je on bio na putu, ali nažalost, gospođa Živka je bila svakim danom sve lošije i ubrzo je preminula.

Nedugo posle ovog tužnog događaja, ženka vučjaka je uginula. Dalibor je uzeo novog psa da Mića ne bude sam, ali nije vredelo.

Mića je od veselog razigranog psa postao pas tužnog pogleda, povučen, rezervisan, pognute glave i pognutog repa, nezainteresovan za svet oko sebe. Postao je neko ko je na svoj način patio i neko ko nije mogao da se oporavi.

Mada, jednu stvar radi iz dana u dan. On stalno pravi verno društvo Daliboru kada odlaze do njegove pokojne majke. Dalibor nam je rekao da je Mića tada posebno miran i suzdržan i da ima svoje “posebno” mesto u delu groba gde uvek sedne i ne pomera se dok ne krenu kući.

Mnogi meštani upoznali su Miću i Dalibora i njihovu priču od koje uz knedlu u grlu, stegnuto srce, ili puštenu suzu niko ne može da ostane ravnodušan.

Prošlo je dve godine od smrti gospođe Živke. Mića i Dalibor i dan danas imaju svoje rituale prilikom odlaska na grob, a ljubav koju su njih troje imali, nemerljiva je i neuništiva, samo je poprimila neki drugi, viši oblik.

 

(RBSM RADIO)

 

 

Continue Reading

Uncategorized

Znate li što je tarana? Na njoj su odrasle generacije, a priprema se od samo dva sastojka

Published

on

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Uncategorized

“Vlasnik moje firme je dosta čudan čovjek”

Published

on

“Vlasnik moje firme je dosta čudan čovjek, ima dredove, tetovaže, i vrlo je strog, ali pravedan. Svi su tu plaćeni i sve, ali ko ispada iz sistema, zlo mu se piše, a pribojavamo ga se svi.Bila sam prva koja je ostala u drugom stanju, i tražila da me primi, da mu saopštim, pa očekujući i otkaz, s obzirom da im je to praksa svima.

Sjela sam sa nelagodom, ispričala sve i čekam. Tri sekunde, kao tri godine, a onda je ustao, došao oko stola, izljubio me, uz reči: “Čestitam, i želim da sve prođe u najboljem redu.

Možeš raditi do kad ti misliš da treba, i kad dijete poraste sama procijeni kad je vrijeme da se vratiš na posao. Nema nikakvih umanjenja na tvoju štetu, to ja riješavam sa državom.”

Sve sam znala da prepričam mužu, osim kako sam pogodila izlaz iz kancelarije…”

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Uncategorized

UKLETO SELO! U Velikom Trnjanu se godinama nizale tragedije – Biljana nije jedini UBICA iz ovog kraja

Published

on

Biljana Stojanović, koja je, kako se sumnja, ubila pa zabetonirala supruga Ivana, a tri godine kasnije izvršila samoubistvo u pomoćnom objektu, navodno je u zločin uplela i svoju maćehu.

Maćehi je rekla da ne želi da iko zna gde su sakrivene vredne stvari, pa ni ona ni deca, jer ne želi da budu opljačkani. Ispričala je da je najbolje da samo ona zna gde je blago i da je zato stavljen debeo sloj betona.

Maćeha je, kao i desetak drugih meštana i prijatelja porodice, ispitana u istrazi. Utvrđeno je da ona nema nikakva saznanja o zločinu. Policija sumnja da Biljana nije mogla sama da se reši tela i pokušavaju da utvrde ko joj je u zločinu pomagao.

Novinar Dragan Marinković rekao je da se mnogo osoba u ovom trenutku ispituje, kako kaže, ispituju se članovi porodice, familije, ispituju se kolege Biljane Stojanović i još neki ljudi.

– Zaista bizaran slučaj tragedije koja je zadesila ovo selo – rekao je Marinković i dodao:

– Bilo mi je teško da izveštavam o ovome. Ja lično poznajem porodicu Stojanović, moja majka je iz tog sela, tako da tu porodicu znam. U tom selu žive divni ljudi. Više niko ni ne želi da priča o ovom slučaju zbog svega ovoga. Jako je sve ovo što se dešava teško.

Marinković je ispričao za strašne tragedije ovog sela u poslednje 3 decenije.

Interesantno je da se ljudi nisu oporavili od nekih drugih tragedija koje su se desilo u ovom selu. Godine 1997. jedan čovek je izvršio trostruko ubistvo, komšija. Deset godina kasnije se desilo da se Biljanina komšinica otrovala zajedno sa dečkom kada su popili otrov – rekao je Marinković.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala