Hrvatski policajci STIGLI u Beograd: Nakon pronalaska tela istražuju da li je bilo tragova NASILJA

Delegacija hrvatske policije na čelu s Antoniom Gerovcem, pomoćnikom načelnika a policije i Načelnikom uprave kriminalističke policije, otputovala je za Beograd.

– Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima – rekao je Gerovac, a prenose Novosti.

– Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan s posledicama neke nasilne radnje – rekao je.

Dodao je da je srpska policija napravila izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

– Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba obučena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sigurno da tvrdi – rekao je Gerovac.

– Ono što do sada znamo jest da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu učestvovali ni u kakvom sukobu ili incidentu – rekao je Gerovac.

– Za sada ostaje nepoznanica šta se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimak iz reke je autentičan, a to pliva li neko ili ne, ne može se utvrditi. Snimak je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih pruičao dok sve ne bude poznato – napominje Gerovac i objašnjava da su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobilnog telefona kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

– Preduzeli su apsolutno sve što su mogli – rekao je Gerovac 12. januara. Hrvatska policija obavila je i razgovor s društvom iz Zadra koje je bilo u Gotiku te večeri kada je bio i Matej Periš sa svojim društvom, a u više je navrata razgovarala i s njegovim prijateljima i obavila niz drugih radnji.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin