Horor u Švajcarskoj: Dvoje dece bilo u kući dok je DEVOJČICA (3) UMIRALA, državljani Srbuje privedeni

Otac i maćeha su u petak pozvali su Hitnu pomoć i naveli da njihovo dete ne može da diše, ali kada su lekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt devojčice.

 

 

Švajcarsko tužilaštvo otvorilo je istragu i zatražilo da bračnom paru iz Srbije, koji se sumnjiči za smrt trogodišnjeg deteta u mestu Glarus u Švajcarskoj, bude određen pritvor.

Podsetimo, otac i maćeha u petak oko 20.20 sati pozvali su Hitnu pomoć i naveli da njihovo dete ne može da diše, ali kada su lekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt devojčice. Na lice mesta ubrzo je stigla i policija, koja je potom privela državljane Srbije.

Kako prenose švajcarski mediji, u trenutku kada je dete preminulo, u kući su bila i dva sina bračnog para.

– Duboko smo potrešeni, tužni smo. Prošle srede je unuka bila sa nama. Bili smo na fudbalskom terenu, igrala se, bila je vesela – izjavili su za švajcarski portal “20 minuta” deda preminulog deteta.

Baka i deka su naveli da ne znaju šta se dogodilo u kući i da je dete iz vanbračne zajednice koju je sin imao sa drugom ženom. Rekli su i da je njegova supruga dete prihvatila kao svoje i da ne mogu da poveruju u ono što se govori.

– Niko nas nije zvanično obavestio šta se dogodilo, kao da smo stranci. Tek u ponedeljak smo saznali da nam je unuka mrtva. Ne znamo ni gde su druga dva unuka, želimo da dođu kod nas. Mi smo njihova porodica i njima je potrebna naša ljubav u ovako teškom trenutku – očajna je baka kako zbog smrti unuke, tako i zbog toga što je brigu o dva mališana preuzela država.

Podsetimo, prema nalazu obdukcije dete je na telu imalo brojne povrede za koje se sumnja da su “nanete tupim predmetom”.

Baka i deka, kako prenose švajcarski mediji, kao ni porodični prijatelji ne mogu da poveruju da se to dogodilo.

– Par je delovao srećno. Redovno su na društvenim mrežama objavljivali fotografije sa decom, u petak je otac postavio sliku sa putovanja do vodopada Rajne – kažu oni.

Patrik Flurija, glavni javni tužlac izjavio je da su držvljani Srbije optuženi za zlostavljanje dece i da nisu poznati policiji od ranije.

– Drugo dvoje dece je bilo na mestu zločina u petak uveče, ali obojica su dobro. Još uvek je nije odlučeno šta će biti sa njima. Istraga će biti nastavljena da bi se otkrilo šta se tačno dogodilo toga dana – rečeno je za švajcarske medije iz tužilaštva.

Inače, komšije su ispričale da su roditelji mirno stajali ispred kuće.

– Stigla je Hitna pomoć, policija. Roditelji su mirno stajali, nisu plakali ali su delovali šokirano. U subotu se pojavila i policija i odvela ih – rekao je komšija.

Porodica je, kako su naveli, tek nekoliko meseci živela u zgradi u njihovom mestu.

– Žena se često igrala napolju sa decom. Delovali su veoma fino – rekla je jedna komšinica, dok je drugi komšija naveo da su se iz stana “često čuli glasni krici”.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin