HOROR U KINESKOM VRTIĆU: Pomahnitali muškarac ubio vaspitača, dvoje roditelja i tri mališana (VIDEO)

Frans pres takođe piše da su žrtve vaspitač, dvoje roditelja i troje mališana

 

 

Šestoro ljudi je ubijeno, a jedna osoba je povređena u vrtiću u provinciji Guangdong u Kini, javljaju svetski mediji.

Prema prvim informacijama, ubijen je jedan vaspitač, dvoje roditelja i troje dece. Napad se dogodio oko 7.40 časova po lokalnom vremenu, a osumnjičeni je uhapšen posle 20 minuta, javlja BBC pozivajući se na policiju.

Policija nije otkrila nikakve detalje ni o žrtvama, ni o napadu. Frans pres takođe piše da su žrtve vaspitač, dvoje roditelja i troje mališana.

Kako je saopštila tamošnja policija, uhapšen je 25-godišnji muškarac s prezimenom Vu u gradu Lijanđijang. Uzrok napada se istražuje, ali policija je saopštila da je napad bio planiran.

Ovakvi slučajevi su vrlo retki u Kini, ali zemlja beleži porast napada proteklih godina, uključujući i one u školama i vrtićima.

BBC podseća na avgust prošle godine kad je napadač s nožem upao u vrtić u jugoistočnoj provinciji Đijangksi ubivši tri osobe i ranivši šest drugih.

U aprilu 2021. godine dvoje dece je poginulo, a 16 drugih je ozleđeno u masovnom napadu nožem u gradu Beiliju. U oktobru 2018. godine 14 dece je povređeno u napadu nožem u vrtiću na jugozapadu Kine.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin