HALID JE IMAO 600 KILOGRAMA, MORALI SU DA SRUŠE ZID I KRANOM GA IZVLAČE IZ STANA: Danas ima 70 kg i ne liči na sebe

0

Bila je to 2013. godina kada je svet šokiran pratio kako spasioci ruše zgradu i iz sobe kranom izvlače Halida ibin Mosen Šarija, drugog najtežeg čoveka na svetu. U tom momentu Halid je imao 610 kilograma i bio je nepokretan. Zbog velikog broja kilograma imao je srčane i plućne probleme i dijabetes.

Iako je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao drugi po veličini čovek sa najviše kilograma, Halid je ostao upamćen u svetu i kao neverovatno odlučan i istrajan čovek koji je zabeležio i najveći gubitak težine. Sa neverovatnih 610 kilograma, uspeo je da svoju kilažu svede na 70 kilograma, koliko ima danas, piše historyofyesterday.com

Kako je Halid smršao?

Kada je video da njegova kilaža utiče i na njegovu psihu odlučio je da potraži medicinsku pomoć. Medicinski tim je izvršio detaljan pregled čime se utvrdilo šta je uzrok njegove ekstremne gojaznosti. Zatim je taj isti tim osmislio personalizovanu ishranu, psihološku podršku i postepenu fizičku aktivnost.

Halidov put nije prošao bez prepreka, ali mu je njegova upornost omogućila da ih savlada i postigne izuzetne prekretnice.

Postepeno, ali sa velikim naporom medicinski tim je vraćao pokretljivost Halidu. Mentalni i emocionalni izazovi sa kojima se Halid suočavao bili su podjednako značajni kao i fizički.

Emocionalno prejedanje ovaj put bilo je isključeno i Halid je imao ozbiljnih kriza.

Kako se njegov put mršavljenja nastavljao, slavio je brojne trijumfe na tom putu. Svaki izgubljeni kilogram bila je pobeda nad nedaćama i korak ka povratku kontrole nad svojim životom. Ove pobede nisu bile samo svedočanstvo Halidove posvećenosti, već i inspiracija za pojedince koji se suočavaju sa sopstvenim zdravstvenim borbama.

Nakon što je smršao neverovatnih 150 kilograma uz dijetu i vežbu, Halid je otišao i na operaciju odstranjivanja viška kože. Nakon toga bio je potpuno drugi čovek.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *