“Hajde da se provozamo”: Veroučitelj – sveštenik iz Požege slao dečaku poruke eksplicitnog sadržaja

0

Sveštenik se tokom 2022. godine dopisivao sa 16-godišnjakom i slao mu poruke eksplicitnog sadržaja

 

 

Neimenovanom svešteniku iz Požeške biskupije zabranjeno je obavljanje svešteničke službe jer se neprimereno dopisivao sa maloletnim dečakom.

 

Slavonski sveštenik je maloletnom dečaku slao poruke eksplicitnog sadržaja, a nakon što je Požeška biskupija sprovela crkveni upravni kazneni postupak, udaljen je iz službe.

Sveštenik se tokom 2022. godine dopisivao sa 16-godišnjakom i slao mu poruke eksplicitnog sadržaja.

 

Roditelji su za slučaj saznali kada je njihov sin burno regovao kada je video sveštenika u njihovoj ulici. Nakon što im je sin ispričao što mu se dogodilo, sve su prijavili policiji, a slučaj je prijavljen i Požeškoj biskupiji koja je sprovela crkveni upravni krivični postupak. Sveštenik je morao da napusti mesto na kojem je tada služio.

 

“Spomenutom svešteniku zabranjeno je vršenje svešteničke službe. Tokom čitavog postupka Požeška biskupija bila je u kontaktu sa porodicom tada maloletne osobe, kojoj još jednom iskazujemo žaljenje zbog neprihvatljivog ponašanja”, poručili su za 24sata.hr iz Požeške biskupije.

 

Kako nezvanično saznaju hrvatski portali, crkvene vlasti kontaktirale su porodicu pre godinu dana, kad je sve izašlo u javnost.

 

 

Posebno zabrinjavajuća situacija bila je i činjenica kako je spomenuti sveštenik tad radio u jednoj školi kao veroučitelj. Ipak, nedugo nakon incidenta dobio je otkaz.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:      INSTAGRAMU      I   FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *