Francuskom odjekuju rafali, demonstranti pucaju iz automatskog oružja (VIDEO)

Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru

 

 

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima je snimljeni kako naoružani demonstranti mašu vatrenim oružjem, a lokalni mediji javljaju da su najmanje četiri policajca povređena u napadu vatrenim oružjem u predgrađu Liona.

 

 

Najmanje četiri policajca povređena su u napadima iz vatrenog oružja u severoistočnom predgrađu Liona Vaulk-en-Velin, javljaju lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore.

Protiv nepoznatih napadača, koji su se vozili skuterima, pokrenuta je krivična istraga, a osumnjičeni za sada nisu privedeni, prenosi RT.

Više video snimaka koji kruže internetom prikazuju izgrednike širom Francuske kako nose oružje i pucaju u vazduh.

Video snimljen Lionu prikazuje demonstranta koji ispaljuje više hitaca u vazduh iz oružja koje izgleda kao automatska puška.

 

 

Drugi video na kome se navodi da je snimljen u Lilu na severu Francuske prikazuje izgredni kako maše oružjem koje podseća na laki mitraljez.

Oko 45.000 policajaca raspoređeno je da uguši nemire koji su se proširili širom zemlje, a ukupno je uhapšeno oko 700 osoba.

Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru u prisustvu majke, bake i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od njega.

Ceremonija je završena oko 17.30 i protekla je u “veoma mirno”, uz prisustvo velikog broja mladih ljudi, saznaje BFMTV od osobe koja prisustvovala sahrani. Policajac koji je ispalio smrtonosni hitac optužen je za ubistvo sa predumišljajem i u četvrtak mu je određen pritvor.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin