Francuski veteran progovorio o svojoj MISIJI u Ukrajini: Šokiran sam, bio sam rame uz rame sa njima

Ukrajinske trupe počinile su ratne zločine nad civilima i zarobljenim ruskim vojnicima, tvrdi bivši francuski vojnik Adrijan Boke, koji je kao humanitarac otišao u Ukrajinu. Vetran koji je služio u pešadiji je o tome svedočio 11. maja u emisiji ruskog radija SudRadio, prenosi portal lista Izvestija.

Boke se javio iz svoje domovine i rekao da je lično bio svedok ovih zločina, tokom nekoliko nedelja provedenih u ratnoj zoni u okviru humanitarne misije

– Tamo, na licu mesta, bio sam svedok ratnih zločina, video sam mnoge ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska – kazao je on na početku.

Rekao je da je bio bukvalno rame uz rame sa nacionalistima”Azova” i naglasio da je šokiran činjenicom da su oni na svojim uniformama imaju karakteristične znakove koji oponašaju simbole nacista.

Boke je onda dodao da je po povratku kući bio iznenađen načinom na koji francuske vlasti i mediji tumače događaje u Ukrajini. Kaže da je ono što je video u stvarnosti veoma različito od onoga što se emituje u vestima.

Bivši vojnik je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog isporuke oružja Ukrajini od zapadnih zemalja. Prema njegovom mišljenju, to samo povećava šanse za nove ratne zločine, jer dostupnost besplatnog modernog naoružanja „razvezuje ruke ukrajinskim nacionalistima“.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin