“Fotografija moje ubijene unuke je osvojila prestižnu novinarsku nagradu. A svet ćuti. Ona je bačena kao trofej teroristima i podlim fotografima”

Šani Luk je nestala prvog dana rata u Izraelu, 7. oktobra prošle godine

 

Izraelska vojska pronašla je tela tri taoca u Pojasu Gaze, jedno od njih je i devojka nemačko – izraelskog porekla Šani Luk (22), pišu mediji.

 

Ona je nestala prvog dana rata, 7. oktobra 2023. godine, na festivalu “Supernova” na jugu Izraela kada je počeo sukob.

Kidnapovana je na festivalu elektronske muzike prvog dana rata na Bliskom istoku. Sukob je počeo u subotu 7. oktobra u ranim jutarnjim časovima kada su pripadnici Hamasa ispalili 5.000 raketa na Izrael.

 

Nju je majka prepoznala tada po užasavajućen snimku koji se vrteo po društvenim mrežama. Na snimku je bila Šani u modricama, krvava sa nekoliko pripadnika Hamasa, a izgledalo je kao da su joj obe noge polomljene.

 

Fotografija ubijene Nemice dobila je nagradu za fotonovinarstvo u Sjedinjenim Američkim Državama na Univerzitetu Mizuri na katedri za novinarstvo.

 

Njena banka, Nikol Luk Nacače, komentarisala je bizarnu nagradu za fotografiju godine na zvaničnom X profilu izraelske države.

 

“Fotografija moje ubijene unuke je osvojila prestižnu novinarsku nagradu. A svet ćuti. Ona je bačena kao trofej teroristima i podlim fotografima”, napisala je ona.

 

Uznemirujuću fotografiju možete videti klikom na link OVDE.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:      INSTAGRAMU        I      FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin