EVO ŠTA SE DEŠAVA SA OCEM DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA” UOČI GODIŠNJICE MASAKRA: Oglasio se sud, ostaje u pritvoru i dalje!

Ocu dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetoro dece i čuvara škole, produžen je pritvor 60 dana, saznaje Kurir.

 

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu, prema okrivljenom ocu dečaka ubice pritvor je produžen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

 

Podsećanja radi, ocu dečaka ubice iz “Ribnikara” na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

 

Takođe, optužnicom mu je na teret stavljeno i da je sina u streljani obučavao da puca, iako je on imao tek 13 godina, ali je prema rečima našeg sagovornika krivicu za to otac u sudnici pokušao da svali na instruktora u streljani u koju je vodio sina.

 

Inače, vlasnik streljane i instruktor, takođe su optuženi, za davanje lažnog iskaza.

 

Optužnicom je, podsetimo, obuhvaćena i majka dečaka-ubice koja se sumnjiči za nedozvoljeno držanje municije i ona bi odbranu trebalo da iznosi pošto njen muž završi sa odgovaranjem na pitanja.

 

Podsetimo, učenik sedmog razreda prošle godine, 3. maja, došao je u školu naoružan ičevim pištoljima i ubio devetoro dece i školskog čuvara, a ranio je šest osoba, među kojima je i nastavnica istorije. On je krivično neodgovran zbog svojih godina i njemu ne može da se sudi, a od zlčina se nalazi u jednoj psihijatrijskoj ustanovi.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na                       INSTAGRAMU                       I                       FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin