“EVO ŠTA JA RADIM KAKO BIH SNIZIO VISOK PRITISAK”: Savet doktora Emira Solakovića

Visok krvni pritisak je veoma opasna stvar i uvek mora da se drži pod kontrolom. Ukoliko se godinama borite sa visokim krvnim pritiskom, verovatno ste već svesni koju hranu treba da jedete i kako da vežbate.

Mi vam danas dosnoimo savet doktora Solakovića o tome kako on reguliše visok krvni pritisak:

“Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Lekari ne mogu da vas izleče ako se vi na vreme ne pobrinete za sebe.

Ako imate veliki pritisak morate da budete informisani o tome, šta to znači. Ako gornji pritisak imate 140 a donji 90, vi imate hipertenziju. Sve ostalo iznad ovog je sve gore i gore…

Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod lekara i on će vam dati lekove i onda ste ceo život na lekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor. Napravite tabelu, merite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvek merite pritisak u isto vreme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne.

Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak.

Ne gledajte doktora, merite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200.

Vi koji imate visok krvni pritisak konzumirajte što više voća i povrća koje sadrže kalijum. Koristite i kalijum u tabletama. Kalijum će vam pritiska sa 140 sniziti na 130, i to je velika stvar.

Kada pijete kafu, pojedite kocku crne čokolade. I morska plava riba spušta pritisak. I ja tako živim! Pritisak zahteva kretanje. Ako hoćete da snizite pritisak hodajte i ne možete biti debeli.

Ne možete biti debeli i zdravi. Debeli ljudi su bolesni ljudi, jer imaju šećer i pritisak!

S druge strane, nizak pritisak traži ovo: popijte dosta tečnosti. Ako mnogo sedite, ne krećete se, ne pijete vodu, pritisak će pasti. Ja nisam za lekove. Pokušajte da uradite nešto da podignete pritisak ili da ga snizite, a da je to bez lekova.

Ni jedan doktor vam ne može pomoći ako vi sami sebi ne pomognete. Ko može da vas zna bolje od vas samih?”

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin