Evo koji fakultet je završio: Malo ko zna da je Miloš Bojanić inženjer

Popularni folker na vreme shvatio gde su pare, pa stekao slavu i bogatstvo

 

Folk pevač Miloš Bojanić, koji je svojim radom i trudom stekao pravo bogatstvo, svojevremeno je završio Saobraćajni fakultet ali, kako je sam shvatio na vreme da će u životu bolje proći ako se bude bavio muzikom, diplomu je okačio o klin i latio se mikrofona.

 

Miloš Bojanić je veliki radnik, kuću na moru je gradio zajedno sa majstorima.

Iako se nikad nije pokajao što se otisnuo u muzičke vode, poznati folker je i na početku karijere govorio da to nije nimalo lak posao, te da mnogi olako govore kako pevačima samo teku med i mleko. On je u jednom razgovoru za medije još pre trideseta godina objasnio zašto je batalio nauku i uprkos svim teškoćama, odlučio da istraje u muzici.

 

– Mnogo godina i napora sam uložio u fakultet, ali život me odveo na sasvim drugu stranu. Iako to ima svojih čari, moram da budem realan. Naime, 13 godina sam isključen iz svih naučnih tokova i sad bih se teško uklopio u svoju struku. Suštinu znam, ali to nije dovoljno, jer nauka, kao i muzika, stalno napreduje i usavršava se. Mislim da je prekasno za mene u tom smislu. Želim samo miran život i da, opet, sitnim radostima hranim dušu. Ostajem sluga pesme i naroda kome pevam – govorio je Bojanić u razgovoru za jedan magazin devedesetih godina, pa naglasio:

 

– Ne znam šta bih drugo mogao da radim, a da imam približno ovakav standard. Činjenica je da u našoj zemlji najbolje zarađuju upravo pevači narodne muzike i fudbaleri. Svestan sam da živim mnogo bolje od, recimo, doktora nauka ili inženjera, ali nisam ja o tome odlučivao. Mnogo mi je krivo što svi pričaju o našim honorarima, a niko se ne zapita kako i koliko mi radimo. Gorak je ovo hleb. Veliki je napor stalno jurenje sa tezge na tezgu, rad i u najgorim uslovima. A istina je i da mi ništa ni od koga ne otimamo, ljudi dobrovoljno odlučuju hoće li da kupe moju kasetu ili da dođu na neki koncert.

 

Uprkos tome što tvrdi da su od muzike gorki zalogaji hleba, Miloš ni svoje sinove nije sprečavao da krenu njegovim stopama. U to vreme već je svoju karijeru bio započeo Milošev stariji naslednik Bane, a nešto kasnije počeo da peva i mlađi, Mikica, koji je prošle godine bio učesnik “Zadruge 6”.

 

– Drago mi je što moj sin bilo šta radi. Odabrao je muziku, jer ima sluha i talentovan je momak. Jedino se nadam da će lakše od mene ići kroz život. Ne daj Bože da se muči kao što sam se ja mučio. Jedino sam na sceni gospodin, a sve drugo u ovom poslu je ispod svakog nivoa. Ostaje mi da se nadam da će biti bolje – zaključio je tada Bojanić.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE –

SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE  www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin