EVO kako JE PELE dobio OVAJ NADIMAK – prvo ga je STRAŠNO NERVIRAO a ostalo JE ISTORIJA

Interesantno je kako je ponekad malo potrebno kako bi tok istorije bio promenjen iz korena.

Kada je Pele bio dečak, u dresu Vasko de Game briljirao je golman po imenu Moasimn Barboza. Za brazilskog velikana branio je na preko 530 utakmica, dok je u dresu reprezentacije imao čast da među stativama pomogne „kariokama“ da osvoje titulu pred domaćom publikom, ali je Mundijal 1950. godine ipak ostao upamćen po jednom od najvećih debakala, pošto je Urugvaj savladao velikog rivala sa 2:1 i tako naneo udarac poznat pod nadimkom „Marakanaco“.

Upravo je Barbosa u narednim decenijama bio okarakterisan kao glavni krivac za taj poraz, ali će u istoriji biti upamćen po drugom podvigu.

Naime, tokom svog boravka na golu Vaska toliko je briljirao da je maleni Edson Arantes do Nasimento neretko izgovarao njegovo ime. No, kako je Pele tada bio još uvek dečak i gotovo tek učio da govori, to „Bile“ je njegovim izgovorom zvučalo kao „Pele“.

Peleu bliski ljudi su to iskoristili da ga zezaju, zbog čega se mališan prvo bunio… a onda je počeo da piše istoriju.

Pele je u narednim decenijama uspeo ono što njegov idol nije – osvojio je titulu prvaka sveta i postao heroj ne samo nacije, već čitavog fudbalskog sveta, ali će zauvek ostati zapisano da je nadimak dobio pukom slučajnošću – i uspeo je da ga pretvori u jedan od najčuvenijih brendova na svetu.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin