Evo kako da se riješite vlage na jeftin i učinkovit način

Kako prostor u kojem stanujemo ponovno učiniti čistim i sigurnim? Jeste li se ikada našli u situaciji gdje imate tamne mrlje na tapetama, na zavjesama tuš kabine ili fugama u kupaonici?

Najvjerojatnije se radi o gljivicama ili plijesni, te mogu predstavljati opasnost za naše zdravlje. Također, to su i indikatori prekomjerne vlage u našem stambenom prostoru.

Što je potrebno gljivicama i plijesni za razvoj?

– Određena količina vlage
– Određena temperatura okoline
– Kontakt s kisikom
– Određeno plodno tlo

Šta napraviti?

Iako na tržištu postoji više načina i sredstava za borbu s ovim problemom, mnogi ističu kao najbolji i najučinkovitiji (ili barem najjednostavniji za korištenje) – stopostotni alkohol.

Ako nemate ili ne možete nabaviti stopostotni alkohol preporuka stručnjaka je da se koristite barem osamdesetpostotnim alkoholom, budući da alkohol razblaži već i sama vlaga na koju se nanosi.

Druga sredstva za suzbijanje plijesni i gljivica koja su vrlo poznata ali se njihova upotreba ne može tako općenito preporučiti, su 5-postotna otopina vodikova peroksida (nije tako učinkovita kao etanol) i kućanska sredstva za čišćenje s klorom, koja zahtijevaju stručnu upotrebu jer klor u tom obliku štetno djeluje na zdravlje čovjeka.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin