Erdogan i Putin dogovorili: PREGOVORI Rusije i Ukrajine u Istanbulu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su se da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta Erdogana nakon telefonskog razgovora sa Putinom.

Kako se navodi, predsednici dve zemlje razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu i pregovaračkom procesu.

“Predsednik Erdogan i predsednik Putin dogovorili su se da organizuju naredni sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu”, dodaje se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Erdogan je dodao da će Turska nastaviti da posreduje kako bi se uspostavio mir između Rusije i Ukrajine.

“Erdogan je istakao neophodnost postizanja primirja i mira između Rusije i Ukrajine što je pre moguće i pobiljšanja humanitarne situacije u regionui. On je dodao da će Turska nastaviti da daje doprinos ovom procesu”, navodi se u saopštenju.

Iz delegacija Rusije i Ukrajine ranije danas je najavljeno da se početkom nedelje nastavljaju mirovni pregovori, a ukrajinski pregovarač je rekao da će biti održani u Turskoj.

David Arahamija, ukrajinski poslanik i član pregovarčkog tima naveo je na Fejsbuku da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije “licem u lice” biti održana u Turskoj od ponedeljka do srede, preneo je Ukrinform.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski potvrdio je da su se strane dogovorile da se sastanu, ali je naveo da će to biti u utorak i sredu.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin