Dva mjeseca na grobu muža viđala tuđe cveće, a onda je spazila i ženu: Najveća tajna ju je dokrajčila

U svom srcu je čvrsto uvjerenje da je veza koju je dijelila sa svojim preminulim supružnikom izgrađena na temeljima nepokolebljivog povjerenja.

 

Heather Vendert, 51-godišnja stanovnica Hamiltona, doživjela je tragičan gubitak svoje supruge u saobraćajnoj nesreći. Dok njen suprug nije preživio, njegov kolega, koji ga je pratio na putu, uspio je pobjeći relativno nepovređen.

 

Prema thespec.com iz Hamiltona, Heatherin svijet se razbio kada je primila razornu vijest da je njen partner Stew (54) otišao, ostavljajući je u stanju dubokog šoka.

 

Hederino odbijanje da priznaje njegovo odsustvo navelo je da svakodnevno posećuje groblje, gde bi pored spomenika stavljala cveće i svoje voljene cigarete. Međutim, njena rutina se mijenjala kako je vrijeme odmicalo.

 

Od sahrane sam bio jedini posjetilac groba. Ali, nakon dvije sedmice od sahrane, počeo je sam da primjećuje jednu čudnu pojavu – svakog vikenda na njegovom počivalištu pojavilo se svježe cvijeće. Znatiželja me je natjerala da se raspitam kod njegovih prijatelja da li su oni ti koji odaju poštovanje, ali njihovi odgovori nisu ispunili moja očekivanja. To me je navelo da razmišljam o identitetu misterioznog posjetioca. S obzirom da on nije imao rođake osim uže porodice, Heder je iznela svoje mišljenje o ovom pitanju.

 

U nastojanju da prekine svoju rutinu, donijela je odluku da promijeni svoj raspored i počela je dolaziti petkom popodne ili subotom ujutro.

 

Trebalo mi je puna dva mjeseca da konačno uočim tu osobu, i taman kada sam izgubio nadu, neočekivano sam je ugledao. Otišao sam do fontane, koja se nalazi oko 60 metara od Stew, da operem ruke. Dok sam se osvrnuo, vidio sam ženu, staru otprilike 30 godina, kako stoji i divi se spomeniku. Zapljusnuo me val uzbuđenja, praćen naletom misli. Da li je moguće da je Stju imao tajnog ljubavnika? Sama pomisao bi me uništila, priznaje Heder.

 

 

Kada se približila ženi, zapljusnuo ju je val nelagode, zbog čega se smrznula na mjestu.

 

Heather je bila zatečena situacija i nije znala kako da odgovori. Pogled joj se pomerio nadole, fiksiran na pod. Na kraju je skupila hrabrost da sa mnom podijeli iznenađujuće otkriće da muškarac s kojim je bila u vezi sa kćerkom iz prethodne veze. Ova veza je bila kratka, jer se djevojka majka ponašala neprijatno, što ga je navelo da okonča stvari. Bez njegovog znanja, ona je ostala trudna tokom njihovog zajedničkog vremena.

 

Tek tri godine kasnije saznao je za svoje očinstvo, što ga je navelo da se podvrgne DNK testu kako bi potvrdio istinu. Od tada je održavao slabu, ali dosljednu vezu sa svojom kćerkom. Heather je priznala da joj nikada nije otkrio ove informacije, bojeći se da će je uznemiriti zbog njegovih prošlih izbora. Težina ovog otkrića potresla je Heather do srži, uzrokujući da se osjeća kao da se tlo ispod nje ruši. Nije mogla a da se ne osjeća uznemireno činjenicom da je njen partner svoju kćer držao na udaljenosti tokom cijele njihove veze.

 

Nakon toga je odlučila da popije šoljicu kafe sa ženom po imenu Majra i oni su uspostavili vezu.

 

Heather mi je otkrila da me susrela u dva odvojena navrata na groblju. Ugledavši me, odmah se pomaknula u stranu i strpljivo čekala da odem. Njeno prepoznavanje mene proizilazilo je iz fotografije koju je Stew podijelio s njom. Ogroman bol koji osećam proizlazi iz spoznaje da je od mene sakrio tako značajan aspekt svog života. Ostajem da razmišljam koje su još tajne skrivene. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:       INSTAGRAMU            I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU     I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin