DVA MJESECA JE NA GROBU SVOGA MUŽA VIĐALA TUĐE CVIJEĆE, A ONDA JE PRIMIJETILA MISTERIOZNU ŽENU

0

U maju je Heather Vendert, 51-godišnja stanovnica Hamiltona, doživjela gubitak muža u saobraćajnoj nesreći. Nažalost, njen suprug nije preživio nesreću, dok je njegova koleginica, sa druge strane, uspjela pobjeći sa manje povreda.

Prema thespec.com iz Hamiltona, Heather je bila shrvana vijestima o Stewovom (54) odlasku, opisujući kao najrazorniji događaj koji je ikada mogao zamisliti.

 

Odbijajući da se pomiri s njegovim odlaskom, Heather je svakodnevno hodočastila na groblje, gdje bi na spomen obilježju ostavljala bukete cvijeća i svoje voljene cigarete. Međutim, njena rutina se u jednom trenutku promenila i počela je da dolazi samo jednom nedeljno.

 

 

Od sahrane, ja sam jedini koji posjećuje mezar. Ali nakon dvije sedmice od sahrane, počeo sam da primjećujem neobičnu pojavu – svakog vikenda na njegovom počivalištu pojavilo se svježe cvijeće. Znatiželja me je natjerala da se raspitam kod njegovih prijatelja da li su oni ti koji odaju počast, ali, nažalost, moje pitanje je ostalo bez odgovora. Ova misterija me je navela da razmišljam o identitetu osobe koja stoji iza ovog ljubaznog gesta. S obzirom da on nije imao rođake osim uže porodice, Heather spekuliše o mogućnostima.

 

U nastojanju da prekine svoju uobičajenu rutinu, odlučila je promijeniti svoj raspored i počela je planirati posjete petkom popodne ili subotom ujutro.

 

Puna dva mjeseca nisam uspio da lociram tu osobu. Međutim, taman kada sam izgubio nadu, neočekivano sam je ugledao. Dok sam išao do fontane, otprilike 60 metara od Stew-a, slučajno sam se osvrnuo i primijetio ženu koja je izgledala kao da ima oko 30 godina. Stajala je tamo, fiksirana na spomenik. Drhtaj mi je prošao niz kičmu dok mi je umom jurilo mnoštvo misli. Da li je moguće da je imao tajnog ljubavnika? Sama pomisao na to bi me još više uništila, izrazila je Heder.

 

Čim se približila ženi, neodoljiv osjećaj nelagode natjerao je da postane potpuno nepomičan.

 

Heder je, kako prenosi espreso.co.rs, podelila svoju reakciju na iznenađujuće otkriće. U početku je bila u nedoumici kako da odgovori i mogla je samo da usmjeri pogled prema podu.

 

Na kraju je otkrila da je u pitanju kćerka njenog partnera iz prethodne veze. Ova veza je bila kratka i prekinuta je zbog preuzimanja droge djevojke. Bez njegovog znanja, za to vreme je ostala trudna. Tek kada je dijete napunilo tri godine, otkrilo je očinstvo, što je potvrđeno DNK testom. Od tada su održavali ploče, ali dosljedan nivo komunikacije.

 

Namjerno je sakrio ovu informaciju od Heather kako bi je poštedio svake nevolje zbog svoje prošlosti. Heather je bila potpuno zatečena ovim otkrićem, osjećajući se kao da tlo ispod nje izmiče. Ona je takođe izrazila svoju frustraciju sa svojim partnerom što svoju ćerku drži na udaljenosti.

 

Nakon njihovog izlaska na kafu, uspostavila je vezu sa ženom po imenu Majra, čime je učvrstio njihov kontakt.

 

Heather otkriva da je imala razgovor sa mnom gdje je priznala da me je vidjela u dva odvojena navrata na groblju. Ugledavši me, diskretno se pomaknula u stranu, strpljivo čekajući da odem. Na slikama koje joj je poslao Stju je uspela da me prepozna.

 

Ogroman bol koji osećam proizlazi iz spoznaje da je Stju od mene sakrio tako značajan aspekt svog života. Sada ostajem da razmišljam koje druge tajne leže ispod površine.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU    I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *