Đukić: Putin izjavom o Donjecku i Lugansku faktički PRIZNAO NEZAVISNOST Kosova

Diplomata Srećko Đukić izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izjavom da se samoopredeljenje i nezavisnost Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR) temelje na kosovskom presedanu faktički izjavio da priznaje samostalnost i nezavisnost Kosova.

Putin je juče na sastanku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom izjavio da su samoproglašene DNR i LNR postale nezavisne po analogiji sa odlukom Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu, koju su, kako je rekao, svi podržali.

– Faktički Putin je izjavio da on priznaje samostalnost i nezavisnost Kosova i sve šta je Kosovo sa svojim sponzorima za to učinilo – rekao je Srećko Đukić, bivši ambasador u Minsku i član Foruma za međunarodne odnose.

Presedan se, kako je naveo, priznaje kao deo međunarodnog prava, a “ovim juče iznetim faktima treba dodati da se ruska strana 2008. pozivala na kosovski presedan u slučaju proglašenja nezavisnosi i priznavanja Južne Osetije i Abhazije od strane Moskve”.

Foto: printscreen

– Ovim potezom Moskva je učinila verovatno odlučujući korak u priznavanju Kosova i svakako u olakšavanju pozicije za njegovo rešavanje Vašingtonu i celom Zapadu – rekao je Đukić.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)