DRUGA NAJBOGATIJA ŽENA NA SVETU JE UDOVICA IZ NOĆNIH MORA: Bez obzira na sve muž joj je ipak ostavio 59 milijardi dolara

Džulija Kok je druga najbogatija žena na svetu, ona je sa svoje troje dece nasledila 42 odsto “Kok Industrije” od svog pokojnog muža Dejvida Koka.

Dejvid je 2019. godine preminuo u svojoj 79.godini a Forbes procenjuje da je gospođa Kok “teška” 59 milijardi dolara.

Džulija Koč
foto: Profimedia

Džulija potiče iz ne tako imućne porodice, rođena je na farmi, a roditelji su joj držali prodavnicu nameštaja. Kada je imala osam godina s porodicom se preselila iz Ajove u Arkanzas. Džulija se kao studentkinja bavila modelingom, a 1984. se preselila u Njujork gde je počela da radi kao asistentkinja modnog dizajnera Adolfa i radila je fitinge sa Nensi Regan

.

Džulija i Dejvid Koč, Džulija Koč
foto: Nick Elgar / Avalon / Profimedia

Svoje slobodno vreme okupirala je poslom, te nije mogla da pronađe osobu koji bi je zaintrigirala u ljubavnom smislu. Međutim, u januaru 1991. prijatelji su je nagovorili da ode na dejt na slepo s Dejvidom Kočom, koji je več bio poznat kao bogati industrijalac koji je pravio raskalašne zabave na kojima se svašta događalo.

Upoznali su se na sastanku na slepo, ali on tada nije ostavio dobar utisak na nju. Kasnije je rekla da joj je bilo drago što ga je upoznala jer je shvatila da ne želi da izlazi s njm.

Posle šest meseci su se ponovo slučajno sreli, a Dejvid se predstavio kao da se prvi put vide, nakon čega ga je Džulija uvređeno podsetila da su već jednom izašli zajedno na dejt. Dejvid se izvinio i od tog trenutka značajno promenio stav i pristup. Te večeri dugo su razgovarali i odlučili da će nastaviti da se viđaju. Bio je to početak njihove romanse.

Džulija je 1993. prestala da radi i posle pet godina veze, udala se za Koka 1996. godine. Vrlo brzo je postala deo njujorškog visokog društva, bila je lepa, obožavala je modu, bila je zabavna i udata za ekstremno bogatog muškarca.

Džulija i Dejvid Koč
foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Zajedno su se bavili filantropskim radom i donirali su milione dolara u humanitarne svrhe. Sve dok se Kok nije razboleo i pao u postelju sve je delovalo kao filmska priča, a onda je jedna bivša telohraniteljka progovorila o jezivim detaljima.

Džulija je naređivala osoblju da njenog bolesnog muža drže pod ključem u sobi, da je tajno od njega kupila luksuznu kuću sa imanjem, da je naručila kopiju Modiljanijeve slike čiji original im je visio na zidu i da je slike zamenila, a onu pravu odnela u svoju tajnu kuću.

Džulija i Dejvid Koč, Džulija Koč
foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

O njenim putovanjima i ostalim troškovima je moralo da se priča u šiframa, a dok joj je muž još bio živ počela je vezu sa Čarlsom Mangerom i finansirala njegov rasipni način života. Takođe, navodno je medicinskim sestrama zabranila da Dejvida hrane preko cevčica jer nije želela da mu prolongira život.

Džulija i Dejvid Koč, Džulija Koč
foto: ROB KIM / Getty images / Profimedia

Od kad je Dejvid umro, Džulija više ne donora novac kao nekad. Od 2018. do 2021. donirala je četiri miliona dolara. Poređenja radi – Dejvid je 2007. donirao 100 miliona MIT-u za istraživanja raka, a 2008. je sto miliona dao za rekonstrukciju pozorišta i sto za jednu bolnicu.

Džulija Koh
foto: Profimedia

U poslednje dve godine, kupila je tri nove kuće vredne više od 170 miliona dolara i krenula u renoviranje svoje postojeće gradske kuće vredne 40 miliona dolara, prenosi

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/