DRAMA u Briselu: NAPADNUTA Bajdenova kolona

Policija u Briselu privela je jednog muškarca zbog sumnje da je izvršio napad na kolonu predsednika SAD Džoa Bajdena.

Muškarac, koji je bio u alkoholisanom stanju, bacio je flašu na kolonu vozila u pratnji američkog predsednika.

Incident se dogodio jutros oko 9:40 časova.

– Muškarac koji je bio u alkoholisanom stanju bacio je flašu na kolonu predsednika SAD Džozefa Bajdena. Uspeli smo da zaustavimo flašu pre udara – naveo je portparol policije.

Podsetimo, Bajden je sinoć stigao u Evropu, a tokom svog višednevnog boravka sastaće se sa brojnim svetskim zvaničnicima.

Zbog posete Bajdena stanovnici Brisela su upozoreni da će se primenjivati vanredne bezbednosne mere više od onih koje su uobičajne za samite lidera EU ili posete drugih svetskih zvanicnika, uključujući i najviše državnike Kine i Rusije.

Bajden je u sredu uveče stigao u Brisel, a danas prisustvuje samitima NATO, G7 i EU lidera.

U Briselu su od srede uveče do petka ujutru, za kada je najavljen polazak američkog predsednika za Poljsku, najavljene blokade saobraćajnica, zatvaranje tunela, izmene linija gradskog prevoza, a predviđa se i ograničenje rada restorana i prodavnica u blizini američke ambasade, gde prema pisanjima belgijskih medija, odseda Bajden.

Iako se nalazi u prometnom centru Brisela, nedaleko od Ambasade Srbije, američka Ambasada je izolovana betonskim blokovima i metalnom ogradom.

Pred dolazak američkog predsednika ruta od aerodroma do amabasade je temeljno proveravana, a zapačaćene su kante za otpatke i kanalizacioni poklopci i zabranjeno parkiranje automobila.

Posetu Bajdena Briselu obezbeđuje oko 2.000 policajaca, a belgijski mediji procenjuju da se u američkoj delagaciji nalazi između 500 i 1.000 ljudi, uključujći dva aviona Air Force One i pedesetak vozila, što, po proceni belgijskih medija, američke poreske obveznika košta 6, 8 miliona evra odnosno preko 2.000 evra po minutu Bajdenovog boravka u Briselu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin