DRAMA NA CRNOGORSKOJ GRANICI: Baka povela unuka na more, a graničari ih usred noći vratili za Srbiju! Zbog OVOGA ih nisu pustili!

Bolje je ovo od kornišona, lakše i zdravije, vidiš niđe zagađeno, ovo ti je najzdravije, a gore planinska voda koja nikad nije presušila, ali mora da se radi, moraš da voliš da radiš, kaže Osman ponosan na svoje imanje u Živinicama, u BiH, pokazujući čitavo polje na velikoj nadmorskoj visini.

Osman kaže da se od tog komada zemlje pod ovom voćkom čak dve kuće izdržavaju, a u polju ima i zasad koji rađa čak triput godišnje.

Osmah, jagoda, jagode, biznis, porodični biznis
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/PRIČE SA DIJANOM

Osman je, inače, godinama radio kornišone ali kaže da je ovo mnogo bolje posebno kad ima puno kiše kao sad. Da su kornišoni ostali kod ovolikih kiša, ko sad, od njih ne bi ostalo ništa, a sa ovim zasadom problema nema.

Osmah, jagoda, jagode, biznis, porodični biznis
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/PRIČE SA DIJANOM

Inače, na ovom polju od tridesetak ari Osman i njegov sin Fahrudin (32) kažu da imaju prinos od 4-5 tona koji im za par meseci donese prihod od 20.000 KM odnosno 10.000 evra.

Reč je o jagodama, a njima se, kažu, bave čitavih 14 godina i isplati se – kratak vremenski period a zaradi se dosta. Dodaje i da mu ljudi ne veruju da može toliko da se zaradi, ali to jeste istina, međutim, mora da se radi, samo rad i rad, dodaje on.

Osmanov natpis na ulazu u njivu
OSMANOV NATPIS NA ULAZU U NJIVUFOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/PRIČE SA DIJANOM

Na pitanje da li bi sve ovo menjao za neko preduzeće i platu, mladi gazda kaže – ne.

– Ovo mene odmara… imam gore sto, sednem, popijem sok, pregledam, poradim šta treba, imam podršku braće… Ovo je odmor za dušu, za oči, kad dođem ovde… kao raj… Tu je sve čisto, nema zagađivača… A kad je reč o preradi – džemovima, sokovima, to radimo samo za sebe, za zimu… Ostavimo nešto i u zamrzivač, pa imamo zimi – kaže Osmanov sin.

Osmah, jagoda, jagode, biznis, porodični biznis
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN/PRIČE SA DIJANOM

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/