Dr. Nestorović otkrio spas od komaraca: Nijedan vas neće ujesti – TREBATE URADITI SAMO 1 STVAR

Opšte je poznato kako se komarci hrane ljudskom krvlju.

Ali, kako tvrdi Branimir Nestorović, oni nas neće napadati ako zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju. Znači, trebalo bi meso svesti na minimum i imati bar četiri obroka dnevno sa povrćem.

– Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osjetiti i više će vas ujedati – objašnjava dr Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promijeniti.

Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mliječnih proizvoda i mesa.

– Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne – kaže dr Netorović uz obrazloženje da kada nemate u sebi ono čime se ovi insekti hrane onda “oni na vas neće gubiti vrijeme”.

Ujedi komarca postaju manje važni ako održavamo bazni metabolizam a naše tijelo u alkalnom stanju.

Promjenom ćelija iz alkalnog u kiselo stanje može se stvoriti rak jer kiselina mijenja strukturu gena.

– Važno je izbaciti što više aminokiselina iz organizma dnevno, a savršeno bi bilo izlučiti ih onoliko koliko ih i unesete. Za tako nešto se koriste u medicini, i njenom podsektoru onkologiji, dete kao što je Brojsova i još starija Gersonova dijeta – jasan je dr Nestorović.

PROČITAJTE  Ahmed Bijelonja danima je čekao na medicinski pregled. Nije ga dočekao, umro je

Pomenute dijete zasnivaju se na bazi ishrane svežim povrćem i to putem sokova. Piju se polako da bi naš organizam mogao upiti sve njihove hranljive sastojke.

Osim sokova od svežeg povrća nalik, celeru, krompiru, šargarepi, cvekli ili rotkvici, vaćno je piti i čajeve od ljekovitih biljaka kako bi se organizam detoksikovao i jačao imuni sistem.

– Nije dobro da provjeravate stanje organizma preko urina, iako postoje testovi koji su za to namijenjeni u apotekama, jer nikada ne možete biti sigurni koliko efikasno rade vaši bubrezi. Često se baš zbog ovog lošeg pristupa dobije pogrešna slika o stanju pacijenta – napominje dr Nestorović i dodaje da je jedini siguran način da zadržite baznost tijela unošenje povrća i to u minimun četiri navrata.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin