DORUČAK ZA JAČANJE IMUNITETA: Nutricionisti otkrili “sastojak” obroka koji je JAKO ZDRAV!

Beta-glukan, hranljivo vlakno, nalazi se u ovsu a veoma je važno za imunitet i zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, kaže doktor Džil Blender

Doručak je najvažniji obrok tokom dana, a nutricionisti nam često savjetuju šta bi on sve trebalo da sadrži.

Pročitajte šta su namirnice koje nutricionisti nikada ne doručkuju, a evo zbog čega kažu da je baš ovaj sastojak ključna “superhrana” za zdrav doručak!

Ovsena kaša bogata je vlaknima, koja inače nalazimo u mahunarkama i zelenom lisnatom povrću, ali caka je u tome što ovas sadrži jednu specifičnu vrstu vlakana.

Ovsena kaša bogata je vlaknima, koja inače nalazimo u mahunarkama i zelenom lisnatom povrću, ali caka je u tome što ovas sadrži jednu specifičnu vrstu vlakana.

Beta-glukan, hranljivo vlakno, nalazi se u ovsu a veoma je važno za imunitet i zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, kaže doktor Džil Blender.

Ovaj stručnjak za dugovječnost i biolog kaže da nutricionisti s pravom preporučuju ovsenu kašu, jer će nam samo jedna šolja ovih pahuljica dati čak osam grama važnih vlakana. Ovas sadrži i vitamin E, fenole, i druge zdrave sastojke koji jačaju imunitet, snižavaju holesterol i čuvaju srce. Dodajte ovsenim pahuljicama jogurt, banane ili borovnice ako želite pravu “bombu” za zdravlje i pročitajte zašto bi bilo odlično da ujutru umjesto kafe popijete zeleni čaj.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin