ĐORĐE JE KRENUO U BAŠTU SA MAJKOM I ONDA JE ZAUVEK NESTAO: Misterija nađene lobanje koju Srbija nikada nije rešila

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić i dalje je zvanično u toku

 

 

 

Sudbina male Danke Ilić (2), koja je u Banjskom polju nestala 26. marta, i dalje je nepoznata. Osumnjičeni za njeno ubistvo su u pritvoru, jedan od njih tvrdi da je kobnog dana nisu videli, a telo devojčice još nije pronađeno. Dok se dokazi protiv osumnjičenih krune i bukvalno se drže na jednoj dlaci koja se veštači u Beogradu, ne treba zaboraviti na dečaka koji je na identičan način, pod i dalje misterioznim okolnosima, nestao 2010. godine.

 

 

Reč je o Đorđu Andrejiću, desetogodišnjem dečaku koji je sa majkom krenuo u baštu i nikada se nije vratio kući. O njemu se ni 14 godina kasnije ne zna ništa, a čini se da ga je cela Srbija zaboravila.

 

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić i dalje je zvanično u toku. Terenski rad je obustavljen, na ulicama Banjskog polja i okolnih mesta više nema policajaca i spasilaca koji pretražuju svaki pedalj, a istraga se fokusirala na materijalne dokaze. Tačnije, reč je o jednom jedinom dokazu koji osumnjičene za njeno ubistvo i dalje drže u pritvoru. Njihova sudbina zavisi od jedne dlake nađene u službenom vozilu JKP „Vodovod“ kojim su, kako tužilaštvo smatra, kobnog dana udarili malu Danku.

 

 

 

 

I dok cela Srbija strepi i već mesecima se pita šta se dogodilo sa devojčicom, uz brojne teorije zavere koje kolaju od prvog dana kada je nestala, tužna istorija nas podseća da smo jednog dečaka, očigledno sa protokom vremena, gotovo zaboravili.

 

 

Reč je o desetogodišnjem Đorđu Andrejiću iz sela Majilovac kod Velikog Gradišta, dečaku koji je 22 jula 2010. godine nestao nakon što je sa majkom otišao u baštu. Put do nje, kojim su krenuli Đorđe i njegova majka Marina, vodio je kroz šumu, a pre nego što su krenuli, njegova majka je na stolu ostavila poruku napisanu na papiru: „Otišli smo u baštu“. Međutim, kako se majka i sin dva dana nisu pojavljivali u kući, ukućani su se zabrinuli.

 

 

A onda se na seoskom putu pojavila Marina koja je bila očigledno uznemirena. Ispričala je da ne zna gde je Đorđe, da je nestao, a onda je usledio šok.

 

 

Marina je u policijskoj stanici priznala da je ubila sina, rekavši da je to učinila motkom, te da je njegovo telo pokrila lišćem. Policija je zbog te njene izjave pokrenula opsežnu potragu ovim šumama. Potom je Marina povukla svoje priznanje.

 

 

Te godine, samo u novembru, stigla je vest koja je u prvom trenutku delovala kao razrešenje ove višemesečne misterije – u šumi u kojoj je nestao Đorđe pronađena je ljudska lobanja.

 

 

Prva DNK analiza, rađena na Biološkom institutu u Beogradu, govorila je da ona pripada Đorđu, međutim prilikom dodatnih analiza, rađena od drugih stručnjaka utvrdila je da je lobanja bila oprana u izbeljivaču zbog čega je sav DNK uništen, ali je stomatološkom analizom utvrđeno da definitivno ne pripada Đorđu Andrejiću.

 

U međuvremenu je čak bila podignuta i optužnica protiv Marine Andrejić.

 

 

Marina Andrejić

 

 

 

Telo njenog sina do danas nije pronađeno.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:            INSTAGRAMU              I            FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)