DOKTORKA DRAGANA surovo OTKRILA evo ŠTA SE dešava SA NAŠIM PEVALJKAMA kada IM PUKNU SILIKONI – JEDNA zamalo UMRLA

Žene koje su uradile ulepšavanje i uvećanje grudi hirurškim putem, moraju da znaju sa kojim komplikacijam mogu da se susretnu.

Pitali smo doktorku Draganu Petrović Popović, supspecijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije šta se dešava kada silikon pukne u grudima?

“Najčešće komplikacije i neželjeni ishodn nakon augmentacije grudi (operacija uvećanja grudi silikonskim implantatima) su kapsularna kontraktura, eventualna infekcija, ekstruzija implantata i ruptura implantata. Ove komplikacije često dovode do ponovne operacije kojom se najčešće uklanja silikonski implantat i kapsula i vrši se zamena silikinskog implantata novim. Sve ove komplikacije su izuzetno retke,”

“Kapsularna kontraktura je očvršćavanje područja dojke oko implantata. Ovo očvršćavanje uzrokuje da se tkivo zategne, što deformiše dojku i može uzrokovati i jak bol. Teške kapsularne kontrakture mogu zahtevati još jednu operaciju ili uklanjanje implantata, kapsule kao i zamenu implantata.

Ruptura je rascep ili rupa u spoljašnjem omotu implantata. Kada pukne implant ispunjen silikonskim gelom, gel može ostati u kapsuli ili u tkivu ožiljka koji se formira oko implantata (intrakapsularna ruptura). U nekim slučajevima, silikonski gel takođe može izaći iz kapsule oko implantata i migrirati.

Ruptura implantata, može se primetit kao smanjenje dojke, čvorovi u dojki, defomacija oblika dojke, lokalni bol ili mekoću, peckanje, otok, utrnulost, zapaljenje ili promjene u senzaciji. Međutim, većina ruptura je bez simptoma. Poznate su kao “tihe rupture””.

“Neki mogući uzroci rupture uključuju:

kapsularna kontraktura,
oštećenje omotača implantata, uzrokovano hirurškim instrumentima,
oštećenje tokom invazivnih procedura oko područja dojke, kao što su biopsije i drenaže,
normalno starenje implantata,
fizičko oštećenje kod trauma ili jakog pritiska

Preporučuje se uklanjanje implantata dojke ukoliko su oni rupturirali (pukli).

Pukli silikoni u zadnjici, dobila sepsu!

Bivša žena Ace Lukasa, Sonja Vuksanovic, nedavno je preživela dramu – dobila je sepsu (infekciju krvi) zbog silikona u zadnjici koji je pukao, prenosi “Kurir”.

Ona je pozadinu po drugi put povecala pocetkom godine na jednoj klinici u Istanbulu, kod estetskog hirurga kog joj je preporucila Jelena Karleuša i to je platila 7.000 evra.

Medutim, Sonji je pozlilo, dobila je visoku temperaturu, otežano je disala, zbog cega je hitno prebacena u bolnicu, gde su utvrdili da je strano telo puklo i dovelo do infekcije koja je mogla da je košta života.

“Sonja je bila srecna što konacno ima guzu kakvu je oduvek želela. Sve je bilo u redu i ništa nije ukazivalo da ce joj život visiti o koncu zbog implantata. Nažalost, došlo je do ozbiljne upale, Sonja je dobila visoku temperaturu i hitno je morala u bolnicu. Nakon pregleda lekar joj je rekao da joj je silikon koji je pukao izazvao sepsu i tada je pocela njena borba. Lecenje je trajalo danima, a ona se sada, hvala bogu, dobro oseca”, rekao je za “Kurir” izvor blizak Vuksanovicki.

Sagovornik je istakao da je Sonja prvi put guzu povecala pre tri godine, kad je ugradila akva-filere, i da je tada sve bilo u najboljem redu.

Lukas o bivšoj: Previše je ponosna da mi traži pare…
U aprilu 2010. godine Lukas i Sonja sklopili brak u crkvi na Bežanijskoj kosi. To je njemu bio treci, a Sonji drugi brak. Njihova veza izazvala je veliku medijsku pažnju, prvenstveno zato što je ona bivša žena Željka Šašica.

Aca i Sonja u braku su dobili cerku Viktoriju, koja ima sedam godina, a ona ima i cerku iz braka sa Šašicem. Razveli su se prošle godine, a Sonja je tada Acu tužila za nasilje u porodici.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin